- Dette er veldig trist. Jeg kan ikke forstå at folk kan gjøre noe sånt, sier forstander Elaine Coup i Klara-søstrene.

Det er fjerde gang tyver tar seg inn på byggeplassen der det nye klosteret er reist. Da arbeidsfolkene kom på jobb i går morges, var alt av inventar ribbet.

- De har tatt alt. Spikerpakker, øreklokker, maling og et gammelt toalett. Alt er renska, sier byggmester Reidar Bergene.

Det verste er likevel kjøkkenet. Et umontert hvitt standardkjøkken til en verdi av 60.000 kroner var i går borte.

- Dette er leit og fryktelig tungt. Jeg vet ikke nesten hva jeg skal si. Det ser nesten ut som området er under oppsikt, sier han. I midten av januar skjedde det første tyveriet på byggeplassen. Da forsynte noen seg av parafin, skjøteledninger og kabler utenfor klosteret. I påskeferien skjedde det igjen. Den gangen var det spikerpistoler, driller og annet verktøy som ble borte. Forrige torsdag handlet nonnene sovesofa. Også den ble stjålet.

- Vi kjøpte ny sofa, og fant ut av vi skulle sette den inne i klosteret. Da slapp vi å flytte den to ganger, sier Coup.

Men da hun var innom klosteret lørdag morgen merket hun at den var borte.

- Vi har lite penger, og folk i Larvik har hjulpet oss mye. Derfor forstår jeg ikke at slikt kan skje. Jeg vil ikke være sint, men blir det likevel.

Det var ikke bare sofaen som forsvant. Også maling, koster, varmeovner, bord, radio, regntøy og gummistøvler var stjålet. Natt til i går forsvant også kjøkkenet.

- Jeg hadde nesten ikke fått anmeldt det første innbruddet før det andre skjedde. Jeg har aldri opplevd noe så ribba. Det er rart at de tar alt, til og med øreklokker og brukte malingskoster, sier Bergene.

Nonnene skulle flytte inn i klosteret i juni, men må nå belage seg på å vente.

- Det er en skuffelse, men det kunne vært verre. Heldigvis er ingen skadet, sier Coup.

Nonnenes budsjett er stramt. Planene om fliser på badet går nå i vasken. I går skulle kjøkkenet monteres. Nå vil det ta flere uker og vente på et nytt.

- Vanligvis er leveringstiden på seks uker. Det vil ta lang tid før kjøkkenet er oppe, sier Bergene.