HjelpeRingen flytter inn i nytt lokale: – Har mer kapasitet

Fra kjellerstue til 300 kvadratmeter: Lavterskeltilbudet HjelpeRingen har holdt til i en trang kjellerstue siden oppstarten i sommer. Nå flytter de endelig inn i et større lokale. F.v.: Anne Holoen, Trine Lise Strand Pettersen, Unni Elisabeth Fevang Tafjord og Halvard Foldvik.

Fra kjellerstue til 300 kvadratmeter: Lavterskeltilbudet HjelpeRingen har holdt til i en trang kjellerstue siden oppstarten i sommer. Nå flytter de endelig inn i et større lokale. F.v.: Anne Holoen, Trine Lise Strand Pettersen, Unni Elisabeth Fevang Tafjord og Halvard Foldvik. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

HjelpeRingen, som er et lavterskeltilbud startet av Unni Elisabeth Fevang Tafjord, Trine Lise Strand Pettersen og Anne Holone sommeren 2017, har holdt til i en trang kjellerleilighet. Nå flytter de inn på 300 kvadratmeter på Tanum.

DEL

– Det blir veldig deilig med et større område, og ikke minst blir det mer oversiktlig, sier Unni Elisabeth Fevang Tafjord.

Hun er en av driverne av HjelpeRingen, som tar imot klær, leker og utstyr som de donerer eller selger videre for en billig penge. Sammen med Trine Lise Strand Pettersen og Anne Holone startet hun lavterskeltilbudet sommeren 2017.

– Vi er avhengige av det lille vi tjener på salget for å få tilbudet til å gå rundt, men prisene blir satt så lavt at også de som ikke har så mye penger skal kunne ha råd til å kjøpe noe – både til seg selv og barna, sier hun.

LES OGSÅ: Ivar solgte nylig presten noe som hadde ligget i butikken i 45 år (+)

Har måttet sette begrensninger

Hun forteller at de har levd trangt den siste tiden, og at de har måttet sette begrensninger for hvor mye de kan ta imot.

– Siden vi startet opp i sommer har vi holdt til i en liten kjellerleilighet, så vi har levd rimelig trangt. På grunn av dette har vi satt inntaksstopp flere ganger, fordi vi rett og slett ikke har hatt kapasitet til å ta imot mer, forklarer Unni.

Dét blir ikke et problem i det nye bygget.

– Nå har vi endelig kapasitet til å ta imot masse klær, leker og utstyr, og det er jo flott – for da har vi også mer å stille med når folk trenger noe, sier Trine.

Nok kapasitet: HjelpeRingen har tidligere slitt med lite kapasitet i sitt tidligere lokale, men det blir ingen problem i det nye lokalet på Tanum.

Nok kapasitet: HjelpeRingen har tidligere slitt med lite kapasitet i sitt tidligere lokale, men det blir ingen problem i det nye lokalet på Tanum. Foto:

LES OGSÅ: Politiet sto med laser i Larvik – så mange ble tatt

Samarbeid med Tanum Gjenbruk

De tre damene har de siste dagene fått hjelp Halvard Foldvik fra ArGu-transport til å flytte over 300 sekker med klær, samt over 100 esker med leker og utstyr.

– Vi jobbet 10 timer i strekk på onsdag, også blir det hele dager både i morgen og på fredag med flytting, forklarer Unni.

Hun kan ikke få fullrost ArGu-transport, og deres villighet til å hjelpe.

– De har stilt opp med bil og sjåfør helt gratis, og han hjelper også til med å bære alt som skal flyttes, stråler hun.

Unni forklarer at åpningstidene for lavterskeltilbudet vil være de samme som for Tanum Gjenbruk.

– Vi holder åpent hver onsdag og lørdag fra elleve til to. Vi satser på en ordning der vi og Tanum Gjenbruk samarbeider om å gi et veldig godt tilbud i det samme tidsrommet. De tilbyr møbler og interiør, vi tilbyr klær, leker og diverse utstyr – så de som kommer får alt de måtte trenge, smiler hun.

Samarbeid med Tanum Gjenbruk: Vi satser på en ordning der vi og Tanum Gjenbruk samarbeider om å gi et veldig godt tilbud i det samme tidsrommet, sier Unni Elisabeth Fevang Tafjord.

Samarbeid med Tanum Gjenbruk: Vi satser på en ordning der vi og Tanum Gjenbruk samarbeider om å gi et veldig godt tilbud i det samme tidsrommet, sier Unni Elisabeth Fevang Tafjord. Foto:

Skryter av hjelpen

De to venninnene skryter av Circle K på Hovland, samt Los Digital, i flyttingsarbeidet.

– Vi får alltid låne henger gratis av Circle K når det trengs, og de stiller alltid opp på strak arm. I tillegg har Los Digital laget gratis flyers for oss, som henges opp rundt omkring og sørger for at vi når ut til enda flere, forteller de.

LES OGSÅ: Sofie har fått et navn til som er litt spesielt – pappa Kent Roger tror hun vil bli stolt

– Beste julegaven vi kunne ønsket oss

Venninnene forteller at de fikk tilbudet om bygget rett før jul.

– Vi fikk beskjed bare noen få dager før jul, og det var virkelig den beste julegaven vi kunne ønsket oss, sier de to arbeidsomme damene.

Unni og Trine forklarer at de neste dagene vil bli tilbrakt i det nye lokalet, der både vasking og organisering står på planen.

– Det er jo selvfølgelig en del som må gjøres her, men det er bare gøy – spesielt når man får sett resultatet til slutt, og kan sammenligne det, smiler Unni.

De to venninnene oppfordrer alle til å hjelpe til å levere ting de tror kan glede andre.

– Vi tar imot det meste, og setter stor pris på hjelp. Det vi stort sett mangler nå, er hyller, klesstativer og reoler, sier Unni.

Nytt lokale: HjelpeRingens nye lokale er i bygget rett nedenfor Tanum Gjenbruk.

Nytt lokale: HjelpeRingens nye lokale er i bygget rett nedenfor Tanum Gjenbruk. Foto:

Artikkeltags