Gå til sidens hovedinnhold

Frustrert over grevlinger

Artikkelen er over 14 år gammel

Ved Løkkefeltet på Østre Halsen er det registrert flere grevlinger de siste ukene. - Barna tør nesten ikke være ute i gata og leke, forteller trebarnsmor Mariann Røsjordet.

Siden midten av august har boligfeltet vært preget av de nysgjerrige firbente. Dette har skapt frykt blant store og små i boligfeltet.

- Det er jo barn nede i treårsalderen som leker i gatene her. De er livredde, forteller en bekymret Røsjordet.

Sammen med naboene har hun leid en grevlingfelle fra kommunen. Tirsdag kveld sa det smekk. Da fanget Tom Rune Frøderberg en grevling.

- Vi satte mat inne i buret, og fanget ham klokken elleve på kvelden, forteller han.

Frøderberg er far til to av barna som bor i Løkkeveien og ser bekymringsfullt på beholdningen av grevlinger i området.

- Barna har kommet vettskremte hjem. Vi ser grevlingene her hver dag. I går så jeg tre av dem rett i nærheten.

Frøderberg forteller at han har registrert dem under trappa, ved søppeldunkene og ute på veiene. Med dårlig belysning i gatene, er det veldig vanskelig å legge merke til dem før de er i synsfeltet.

- Jeg er redd barna kan tro det er et annet dyr, en katt eller hund kanskje, og strekke armene mot dem. Det kan få katastrofale følger, fastslår mor Mariann Røsjordet.

Frøderberg mener kommunen skulle tatt mer ansvar i forhold til håndteringen av grevlingene. Han må selv kvitte seg med dyret, siden den er fanget på privat eiendom.

- Jeg må kontakte en jeger som kan avlive den, men først må jeg flytte dyret herfra. Det er jo ulovlig å bruke skytevåpen i boligfelt.

Kommunen har anskaffet to bur som privatpersoner kan leie. Disse kan leies i en ønsket periode, med en dagleie på 50 kroner.

- De første to dagene koster det 200 kroner pluss moms, deretter tar kommunen 50 kroner de resterende dagene, informerer Frøderberg.

Han og andre foreldre fortviler over den store grevlingbestanden i området og håper tiltak kan settes i live for å bli kvitt problemet.