En mann bærende på en bensinkanne skal tidligere på kvelden ha blitt observert i området der liket ble funnet.

Politiet sperret tidlig av området der mannen ble funnet, og hadde store styrker på stedet.

Det var brannvesenet som kom over den døde personen etter at de ble kalt ut til en krattbrann rundt klokken 18.45 torsdag kveld. I forbindelse med slukkingen av den begrensede brannen kom brannvesenet over liket av en person etter tips fra turgåere i området.

- Brannvesenet fant en person som var død og svært forbrent, sa politiadvokat Anniken Rasch til ØP Nett torsdag kveld.

- Personen var trolig også kneblet, og vitner har fortalt til politiet at det var blitt observert en person bærende på en bensinkanne i området i tiden før den personen ble funnet, sa Rasch.

Poltiadvokaten kunne tidlig torsdag kveld ikke si noe om kjønn eller identitet på personen som ble funnet, men sa det er trolig at personen er påtent kort tid før brannvesenet kom til stedet.

Rundt klokken 22 bekreftet imidlertid politiet at den drepte er en mann.

Stedet der mannen ble funnet ligger rett ved den populære turstien som går fra Bøkeskogen over «Utsikten» og tunnelen over E18. Liket er funnet rett over den sydlige tunnelåpningen.

Politiet sperret av et stort område rundt funnplassen, og et stort antall politi og politietterforskere var på stedet. En politihund var også på stedet for å søke etter spor.

Politiet avhørte flere turgåere som var i området i Bøkeskogen der liket ble funnet, og politiet etterlyser nå vitner som kan ha sett noe i området, og eventuelt personen som ble observert bærende på bensinkannen.

Politiet i Larvik har bedt om teknisk bistand fra Kripos i etterforskningen. Kripos ankom Bøkeskogen sent torsdag kveld.

Politiinspektør Magnar Pedersen opplyste til ØP torsdag kveld at den drepte mannen skal obduseres fredag ved rettsmedisinsk institutt. Politiet regner også med at mannen er drept i løpet av torsdag. Mannen var ikke bundet da han ble funnet, og det er usikkert om han er drept på stedet eller fraktet dit.

Vitner har sagt til politiet at mannen som ble observert med en bensinkanne oppførte seg mistenkelig, og politiet ønsker nå flere observasjoner av mannen i området torsdag kveld.

Det er utlyst en pressekonferanse i forbindelse med funnet av den døde mannen klokken 11 torsdag formiddag.