De siste dagene har fire av Norges råeste graffitikunstnere jobbet på spreng på baksiden av Kongegata 1.

Hele østveggen dedikeres til fargerik hip-hop-kunst med motiv fra det Fjerne Østen.

- Vi har lenge hatt lyst til å gjøre noe sammen. Og alle hadde lyst til å lage et ninja-motiv, sier artisten med kunstnernavnet Pay2.

Han har vært lenge i gamet.

- Jeg var vel omtrent den første i Norge. Det var noe annet på 80-tallet. Vi var på kino og så Beat Street og så ville vi ut i verden å gjøre det samme som gutta i New York.

Det betydde med andre ord at ikke alle kunsten som ble laget den gangen var bestillt av noen, som i Kongegata.

- Det ble vel noen t-banevogner og sånt noe den gangen. Men etterhvert skjønte jeg at alt jeg ville var å lage fine ting. Og da er det greit med både tid og dagslys, sier Pay2.

Selv om kunsten han bedriver nå for tida er helt legal er han ikke superinteressert i å få ansiktet sitt i avisa.

- Det handler om bildene våre. Det er det vi vil at folk skal se. Ikke trynene våre.

Foruten Pay2 er det grafittikunstnerne TES, Poker og Epoxy som står bak den nye "piecen" på Kongegata.

Og de fire har valgt å dedikere hele kunstverket til en "fet" fyr som jobber i Larvik kommune. "Skatepappa" Ørnulf Jenssen. Øverst til venstre på bildet har de nemlig malt to kinesiske tegn. Et som betyr ørn og et annet som betyr ulv.

- Hvis det er sant så bøyer jeg meg i støvet, sier Jenssen som har blitt kjent med miljøet helt siden Sentrum skole startet Larviksprosjektet for mange år siden.

- Å lage en piece til noen er jo den største kredden de gutta kan gi. Jeg fikk en i 50-årsgave og det var høydepunktet den dagen, for å si det sånn, smiler Ørn Ulv Jenssen gjennom telefonen.