Sagosen-show sendte verdensstjernene tidlig hjem

Trondheim 20200112. 
Sander Sagosen mot Nicola Karabatic under kampen mellom Frankrike og Norge.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Trondheim 20200112. Sander Sagosen mot Nicola Karabatic under kampen mellom Frankrike og Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Bortskjemte Frankrike samler på gull og medaljer. For de er exit i gruppespillet en fiasko. Da passet det dårlig å møte et norsk lag i superform.

DEL

FRANKRIKE - NORGE 26-28:

8.932 fikk nok en uforglemmelig kveld i Trondheim Spektrum.

Med to minutter igjen punkterte Sander Sagosen og Norge kampen til 28-25. En seier som sendte Norge videre i EM.

Og Frankrike ut. Med en kamp igjen.

Det er fiasko for verdensstjernen Nikola Karabatic. Sagosens lagkompis i Paris Saint-Germain. Mannen som tre ganger er kåret til verdens beste håndballspiller.

Tap mot Portugal, som i likhet med Norge slo Bosnia, gjør at avansementene er delt ut før siste runde.

LES OGSÅ: Jubler etter forbundets avgjørelse: – Det viser at håndballfamilien står sammen i viktige saker

Nervedrama

Der skal Norge spille mot Portugal i gruppefinale. Men aller først skal denne karamellen suttes på.

For søndagskvelden på Øya ble tidlig ikonisk og skulle bli et nervedrama. Sagosen fyr på Spektrum med sitt mål til 8-5 etter 17 minutter, men franskmennene hadde svar. Åtte minutter senere snudde Ludovic Fabregas og Luc Abalo kampen til 12-11 for Frankrike.

De hardt pressede superstjernene måtte svare etter tapet mot Portugal. Hvis ikke var alt håp ute og Norge ville kunne feire avansement.

Da passet det dårlig for Christian Berges menn med fransk tremålsledelse tre minutter etter sidebytte. Fabregas var i form.

Trondheim 20200112. 
Trener Christian Berge og spillere under kampen mellom Frankrike og Norge i Trondheim Spektrum.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Trondheim 20200112. Trener Christian Berge og spillere under kampen mellom Frankrike og Norge i Trondheim Spektrum. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Så satt kombinasjonene for det norske laget. Begge veier. Kombinasjonen Sagosen til Gullerud skulle begynne å gi norsk suksess for alvor.

Med et kvarter igjen utliknet Sagosen til 21-21 på straffe, etter at han bare sekunder tidligere hadde bommet. Og da samme mann løftet taket i Spektrum med å fly inn 24-22, tok det helt av.

LES OGSÅ: Program håndball-EM menn 2020

Norsk ledelse ble spist opp

Bergerud reddet i motsatt ende og Harald Reinkind kontret inn 25-22, med åtte minutter igjen. Men igjen var ikke Frankrike ferdig.

Norske feil gjorde at Nedim Remili kunne redusere til 26-25 med litt over fem minutter igjen. Da var det igjen godt å se Gullerud hente pasninger fra Sagosen og score.

Dette skulle bli en norsk fest.

Med to minutter igjen var det så godt som sikret, da Sagosen fikk lirket inn 28-25. Scoring av Remili og en norsk bom gav unødvendig spenning.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags