Totalt kunne Viking i Larvik notere 70 oppdrag i distriktet lørdag. Snøkaoset lørdag førte til svært vanskelig kjøreforhold.

– Det var mange som slet med å komme seg fram, og det skjedde mye. Heldigvis kom ingen alvorlig til skade i de mange ulykkene og utforkjøringene, forteller Stefan Pedersen, Bjørn Tore Fjeldstad, Per Richard Larsen og Cato Romøren til Østlands-Posten.

Søndag formiddag kunne de fire gjøre opp status etter helgens hektiske timer i lokalene til Viking på Bommestad.

– Mest var det de mange utforkjøringene som tok tiden vår, men vi hadde også mange oppdrag for bilister som slet med andre ting i kulda. Biler som var tomme for strøm, dørlåser som ikke var til å få opp og punkteringer. Egentlig en fin helg for oss. Mange fornøyde kunder og nok å gjøre, sier de fire.

Lørdag var det svært glatt på E18, og snøen gjorde at biler lett havnet utenfor veibanen på mindre veier. På E18 var det flere mindre ulykker, og bare under en kjedekollisjon i Rødbøl-tunnelen, der seks biler var involvert, var det snakk om personskade. En kvinne ble kjørt til sykehus lørdag ettermiddag, men fikk kun lettere skader.

Politiet advarte lørdag bilister om å kjøre forsiktig eller å holde seg hjemme. Mange tok advarslene på alvor, og lørdag ettermiddag og kveld var det uvanlig lite trafikk på E18.

– Derimot kjørte mange av veien. Vi måtte ut og berge til sammen 15 store kjøretøy som traktorer, busser og lastebiler og 20 personbiler i Larvik og Lardal, i tillegg til to budbiler som satte seg fast under anstrengelser for å få ØP fram til abonnentene, sier de fire hos Viking.

– Brøytemannskapene slet også, så selv de måtte ha hjelp av oss. Heldigis ingen alvorlige skader her heller, sier de fire.

Søndag roet været seg, og både Viking og snømåkende boligeiere kunne slappe av igjen. På www.op.no kan du se massevis av bilder innsendt av leserne fra snølørdagen i Larvik.