Her er båtracet som er stillegående - og ikke avlyst

14 juli kaster drøyt hundre seilbåter loss i Nederland og setter kursen mot Stavern. - Det blir fargerikt spetakkel - på land, lover arrangørene. (Arkivfoto)

14 juli kaster drøyt hundre seilbåter loss i Nederland og setter kursen mot Stavern. - Det blir fargerikt spetakkel - på land, lover arrangørene. (Arkivfoto)

Av
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

Torsdag kom nyheten om at Larvik likevel ikke blir arrangørby for VM-runden i Class-1.

Men båtrace i Larvik i sommer blir det like fullt.

14. juli kaster nemlig drøyt hundre seilbåter loss i Nederland, og setter kursen mot Larvik og Stavern. I år er det 30 år siden det første Colin Archer Memorial Race ble avholdt.

Seilasen arrangerers hvert andre år, og havna i Stavern er målet.

– Det blir et fargerikt spetakkel - på land, sier Andries Staal.

For selv om båtene er stillegående, blir det liv og røre når nærmere syv hundre nederlendere inntar Stavern.

Se bilder fra Colin Archer Memorial Race 2010 her!

– Vi har spurt seilerne om hva de synes om Stavern, og alle har gitt oss tilbakemelding på at de ikke kunne vært et bedre sted, sier Eppie Bakker.

Sammen med flere andre av de nederlandske arrangørene av seilasen var Staal og Bakker på befaring i Larvik forrige uke. Vertskap var den norske delegasjonen, som blant annet tok dem med til båtbyggerens barndomshjem på Tollerodden.

– Aller helst skulle vi selvfølgelig hatt målområdet her i Indre havn. Da ville det vært enda tettere knyttet til Colin Archer. Mitt store ønske er å komme hundre seilbåter inn til Tollerodden for å hedre Archer. Men fasilitetene er ikke gode nok, sier Tore Hansen, formann i Colin Archer Memorial Race Larvik.

Seileren og næringsforeningslederen har selv seilas-rekorden: 35 timer fra start til mål.

– Det er stor prestisje å vinne sin klasse. Men det er også plass til de som ønsker en hyggelig tur, sier Hansen.

– Dessuten er et slikt race kontaktskapende. Mange seilere er også businessfolk, og det bringer noe mer inn i racet enn kun det å seile fra A til B, sier Kees Rodenburg.

Artikkeltags