Her løfter de julegrana

Artikkelen er over 5 år gammel

Det måtte kran og gode hjelpere til for at Frederikshavn skulle få årets julegran fra Larvik. Se løfteoperasjonen her!

DEL

En stor gjeng fra AOK fikk i går den store æren med å felle årets julegran som skipes ned til Larviks vennskapsby Frederikshavn.

– Bare det ikke faller ned nå da, ler en av gutta, da treet henger i krana.

Siden treet skal pryde torget på Frederikshavn kan det ikke felles på vanlig måte. For å unngå skader blir det stroppet fast og holdt oppe av en kran, før det legges pent og pyntelig på lastebilen til Jan Vidar Johnsen som skal frakte det trygt og godt hele veien til Frederikshavn.

Og treet falt ikke ned denne gangen heller.

Se løfteoperasjonen i videoen over!

Årelang tradisjon

– Dette har vært en tradisjon helt siden 1946. Larvik har hvert år sendt juletre ned til Frederikshavn, som en takk til våre danske venner som tok godt vare på larvikfolk under andre verdenskrig, sier ordfører Rune Høiseth.

I fjor var det nære på at tradisjonen ble brutt, da kommunen ikke hadde ressursene på plass. Men da trådte vennlige hender til.

– Da vi leste at tradisjonen kanskje måtte avbrytes i avisa i fjor, tenkte vi at vi måtte bidra. Vi har jo tross alt litt skog, ler Linda Brathagen, markedsansvarlig i Fritzøe Eiendom.

De tar seg av tre, hogging og transport til Danmark. Frakten sjøveien står Color Line for.

– Color Line har jo selv lange tradisjoner med Frederikshavn, så dette er vi gjerne med på, smiler Claus Fevang Vidum, salg- og markedssjef på Color Line Superspeed.

Treet er snart på plass på Frederikshavn torg.

Og neste fredag er det juletretenning hvor både ordfører, kommunerepresentanter og Fritzøe Eiendom vil være på plass.

Artikkeltags