Holder igjen lastebåt i Larvik

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Mannskapet har til gode 19.000 dollar i lønn, og har nesten ikke fått mat de siste månedene.

DEL

Mannskapet om bord på lastebåten MV «Kormoran» mener de ikke har fått 19.000 dollar i utestående lønn og at de nesten ikke har fått mat om bord de siste månedene. Nå vurderes det å ta arrest i båten som ligger til kai i Larvik.

All lossing ble stanset fra den Coocisland-registrerte lastebåten MV «Kormoran» etter at ITF-inspektør Truls M. Hellenes har avdekket en rekke kritikkverdige forhold om bord. Blant annet skal mannskapet ikke ha fått utbetalt lønn de siste tre månedene, og de skal også ha fått minimalt med mat.

Skipet holdes nå i «boitkott», det vil si at skipet ikke blir losset og at det ikke kan forlate kaien, og ITF (International Transport Workers Federation) vurderer nå å gå til namsmannen for å få tatt arrest i båten.

ØP Nett snakket torsdag morgen med det russiske og polske mannskapet om bord på båten, og de kunne fortelle om svært dårlig behandling, og om en rekke kritikkverdige forhold.

- Vi har blitt nektet mat, kun fått suppe i perioder, og vi har blitt behandlet svært dårlig. Vi har også blitt utsatt for trusler, og nå ønsker vi bare å komme vekk herfra, sier de tre i mannskapet til ØP Nett.

De sier at de er svært takknemmelig for at de nå får hjelp i Larvik, og at de nå ønsker å få de pengene de har til gode, kompensasjon for den behandling de har fått om bord og dekket reise hjem.

ØP Nett har også snakket med kapteinen om bord, som benekter påstandene fra mannskapet.

Les mer om saken i ØP fredag.

Artikkeltags