Horten-ordfører blir ny leder av sjøredningsskolen

Generalsekretær Rikke Lind sammen med Børre Jacobsen, som blir ny leder av RS Sjøredningsskolen. Her i et av simulatorrommene.

Generalsekretær Rikke Lind sammen med Børre Jacobsen, som blir ny leder av RS Sjøredningsskolen. Her i et av simulatorrommene. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Børre Jacobsen blir ny leder for Sjøredningsskolen AS, Redningsselskapets storsatsing på maritim kompetanse, heter det i en pressemelding.

I sin nye jobb får høyrepolitikeren ansvaret for å utvikle den maritime kursvirksomheten ved høyskolesenteret på Bakkenteigen i Horten, og utvikling av Langgrunn.

– RS Sjøredningsskolen skal bli Europas ledende sjøsikkerhetssenter. Vi skal på sikt kjøre kurs over hele skalaen, fra offshore til kurs for barn og unge, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.

Les også: Redningsselskapet endelig klare for flytting fra Stavern til Horten

Flyttet fra Stavern

Redningsselskapet overtok Norges Maritime Utdanningssenter (NMU) i vår. NMU er nå slått sammen med Redningsselskapet sjøredningsskole, som er flyttet fra Stavern til Horten. I samme periode kjøpte Redningsselskapet også bygningsmassen til tidligere Borre havarivernskole, som ligger på Langgrunn bare få minutter fra Bakkenteigen.

– Jeg ser virkelig frem til å ta fatt på en viktig jobb i et selskap som er synonymt med alt som er sikkert og bra på sjøen. Jeg kjenner Horten og Vestfold, og vet at det sterke maritime miljøet i denne delen av Norge vil ønske både internasjonale og nasjonale studenter og kursdeltagere hjertelig velkommen, sier ordfører Børre Jacobsen.

Han betegner staben på Sjøredningsskolen som et høykompetent team, som vil kunne legge alt til rette for å skape et europeisk fyrtårn innenfor sjøredning slik Redningsselskapet nå ønsker.

Børre Jacobsen begynner i jobben 1. april 2015. Skolen drives nå med konstituert ledelse, og jobben med å utvikle lokalene ved Langgrunn er allerede påbegynt. Her har Redningsselskapet fått med seg Horten Industripark som medinvestor.

I tiden frem til Jacobsen fratrer sin stilling som ordfører, vil varaordføreren få ansvaret for alle politiske saker hvor eventuelt Redningsselskapet er inne i sakspapirene.

Store ambisjoner

Sjøredningsskolens ambisjon er å bli det sentrale og foretrukne kurs- og kompetansesenteret for søk- og redning i Norge, og på sikt blant de ledende i Europa. Gjennom dette arbeidet vil Redningsselskapet bedre kunnskapen og sikre den beste kompetansen blant de som skal sørge for beredskapen langs kysten.

– Vi er kjempeglad for å få en kapasitet som Børre Jacobsen til å lede vår nysatsing på maritim utdanning. Han kjenner nærmiljøet godt gjennom sin tidligere jobb som lokalpolitiker. I tillegg til politisk tyngde har han erfaring fra ulike bransjer og har hatt flere styreverv. Han er kjent som en god og motiverende leder, noe som er viktig når vi nå skal forene det bestående, men samtidig bygge noe helt nytt og unikt, sier generalsekretær Rikke Lind.

Tobarnsfaren Børre Jacobsen (49) har ledet Horten kommune siden 2011. Før det var han fylkessekretær for Vestfold Høyre. Han har blant annet utdanning fra Høyskolen i Hedmark. Senere videreutdanning ved Kriminalomsorgens Utdanningssenter i Oslo. Han har bak seg FN-tjeneste i Libanon, vært langtransportsjåfør, sosialkonsulent og hatt flere jobber innenfor fengselsvesenet før han ble politiker på heltid.

– RS Sjøredningsskolen er sammen med resten av RS en del av noe unikt. Vi redder liv, vi er med på å utgjøre en forskjell. Alle er vi viktige brikker i en helhet som kyst- og båtfolket trenger, sier generalsekretær Rikke Lind.

Artikkeltags