To fløyet til Ullevål etter alvorlig voldshendelse i Horten

Politiet etterlyser vitner etter hendelsen, der to personer ble alvorlig skadet i det de mener er etter grov vold.

DEL

Det var i femtiden lørdag morgen at politi og ambulanse måtte rykke ut til Horten sentrum, etter meldinger om at det lå to skadde personer på bakken i Storgata.

Da politiet kom til stedet ble det raskt klart at den ene mannen var alvorlig skadet, og han ble senere fløyet til Ullevål sykehus med luftambulanse. Den andre ble fraktet til Sykehuset i Vestfold i Tønsberg.

Senere ble også den andre mannen fraktet til Oslo-sykehuset. Litt over klokka ni kommer politiadvokat Pernille Nodendal med nye opplysninger om at dette trolig dreier seg om grov vold og at det er tre fornærmede i saken.

To av personene er fløyet til Ullevål sykehus med luftambulanse.

OPPDATERT 15.25: Den ene personen er livstruende skadd, mens en annen person er alvorlig skadd, men stabil. Det opplyser politiadvokat Pernille Nordendal i Sørøst politidistrikt til NTB lørdag ettermiddag.

En tredje person er også fraktet til sykehus, men har ikke alvorlige fysiske skader, sier politiadvokaten.

Skyldes ikke en ulykke

Alle de tre skadde personene blir av politiet ansett som fornærmede. Lørdag ettermiddag er det ikke tatt ut noen siktelser i saken.

– Opplysningene vi har så langt i etterforskningen, tilsier at det ligger en straffbar handling bak og at skadene ikke skyldes en ulykke, altså at det er snakk om voldsutøvelse. Vi jobber fortsatt med å klarlegge hendelsesforløpet, sier politiadvokat Pernille Nordendal i Sørøst politidistrikt.

Nodendal forteller også til NTB om at det ikke er mistanke om bruk av våpen, men utover det har hun ikke opplysninger om hva slags skader det er snakk om, ei heller hvordan de er påført eller hvor de fornærmede er skadd.

Ønsker kontakt med vitner

Politiet har andre beviser, blant annet vitneopplysninger, som underbygger teorien om at skadene er påført gjennom grov voldsutøvelse.

– Vi har vitner som har vært i nærheten på det aktuelle tidspunktet, men vi ønsker fortsatt å komme i kontakt med alle som var i området Storgata 30 mellom klokka 4.30 og 5.30, sier Nordendal til NTB.

Artikkeltags