IKEA til Larvik denne uka

Artikkelen er over 11 år gammel

Larvik skal være en het kandidat for etablering av et nytt varehus.

DEL

Ordfører Øyvind Riise Jenssen opplyser at IKEA-ledelsen kommer til Larvik denne uka.

Ordføreren vil derimot ikke fortelle hvilken dag delegasjonen fra IKEA kommer. IKEA-ledelsen har bedt om at møtet skal foregå i det stille, uten et voldsomt presseoppbud.

- De ønsker minst mulig mediastyr. Det respekterer jeg, sier Riise Jenssen.

I forrige uke var IKEA-ledelsen i Porsgrunn. Nå er det altså Larviks sin tur. IKEA ser på et område mellom Drammen og Kristiansand. Områdene som er aktuelle for Porsgrunn er Moheim eller Enger. I Bamble er det området syd for Stokkevannet ved E 18 som kan være aktuelt. Larvik vil selge inn området fra Ringdalskogen til Sandefjords grense ved Daneboåsen.

Det er mulig at IKEA-ledelsen også skal besøke Bamle denne uka.

Hvem som kommer fra IKEA-ledelsen, vet ikke Riise Jenssen ennå, men han har forstått det slik at IKEA-sjef Colin Renwik er en av tre fra toppledelsen som skal se på Larvik.

Fra Larvik stiller rådmannen, Link-leder Jørgen Johansen og ordføreren selv.

- Hvordan legger du opp møtet?

- Vi skal ha en presentasjon av Larviks kandidatur, med Larviks fortreffligheter.

- Skal dere på befaring på det aktuelle området?

- Vi holder alle muligheter åpne. Det kommer an på hvor godt de kjenner Larvik. Det tar vi stilling til i møtet, svarer ordføreren.

- Hvordan kom møtet i stand?

- I utgangspunktet har vi visst at IKEA er i en fase hvor de ser etter plassering av et nytt varehus som ledd i en ekspansjon. Vi vet at de ønsker en lokalisering på denne siden av fjorden, da er det ikke vanskelig å skjønne at vårt område er høyst aktuelt. Vi har jobbet målbevisst i det skjulte for å gjøre oss attraktive i en innledende fase, forteller Riise Jenssen.

Forrige onsdag fikk ordføreren den nødvendige politiske velsignelsen fra partiene til å lokke IKEA hit. En støtte som ordføreren så på som avgjørende, når han nå skal fronte Larviks kandidatur.

Fakta: IKEA nyetablering

* IKEA skjeler sørover for en nyetablering, et sted midt mellom Oslo og Kristiansand kan være aktuelt for å etablere et nytt varehus.

* Flere kommuner har kastet seg over IKEA. I forrige uke var konsernledelsen i Porsgrunn, og denne uka skal de til Larvik og kanskje til Bamle også.

Artikkeltags