Ingen katter gikk i fella

Kattefanger Ivar Grimseth måtte dra tomhendt hjem til Anticimex. Kattene var plutselig ikke lenger til stede der de har oppholdt seg de siste to årene.

Kattefanger Ivar Grimseth måtte dra tomhendt hjem til Anticimex. Kattene var plutselig ikke lenger til stede der de har oppholdt seg de siste to årene. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Kattefarsen er inne i sin siste akt. | |

DEL

Hektisk diplomati fra veterinær Pål Hansson til tross - Anticimex troppet opp med bur og politi for endelig å få has på kattefarmen på Omrestranda. Men da var Omrepus borte. Den eneste stakkaren som var igjen, var derimot mer opptatt av ei forvillet skjære enn av godbiten i fella!

Kattefarsen er inne i sin siste akt, og skadedyrfirmaet Anticimex var av Larvik kommune leid inn til avslutningsnummeret før teppefall. Eller kanskje lukefall, for å holde oss til fellebegrepet.

Den forventede og annonserte katteaksjonen hadde samlet et tallrikt pressekorps, men det tok tid før kattejegerne fra Sandefjord dukket opp. Men da felle-eierne endelig dukket opp, eskortert av det lokale onkel-politi, var både katteier Melberg og de 30 kattene som sunket i jorda.

Den ene fellen etter den andre ble likevel strategisk plassert rundt de mange utgangene på Melbergs katteslott. Og godbiten på innsida av fellene, skulle etter sigende lokke katter både fra fjern og nær til å ta turen innom nettingburet.

Men det varte og rakk før noen av Melbergs firbente venner viste seg. Gadd vite om den første og eneste undertegnede registerte, sågar tilhørte katteelskeren fra Omrestranda. Den kom i hvert fall fra en hyttehage i nærheten, og virket ikke spesielt interessert i oppbudet verken av pressefolk eller tilskuere.

Omrepus var høyt og lavt og inn og ut av fella mange ganger, før oppmerksomheten ble rettet mot en skrikende skjære. Kanskje var skjæra sendt av katteguden, for å lokke Omrepus vekk fra både kattefanger og veterinær? Hva vet jeg?

I mellomtiden fortsetter kattedramaet egentlig alle vil ha en slutt på. Naboer og hytteeiere har vært plaget av kattelort og lukt helt fra 2005 påstås det. For kommunen har dette vært en sak som de trolig kunne håndtert langt mer smidig, mens Mattilsynet har fått bøddelrollen ved å vedta at kattene enten skal omplasseres, eller avlives.

Så spørs det om skytteldiplomatiet veterinær Pål Hansson har satt i gang fem minutter på overtid, kan redde alle parter. Kattene for livet, kommunen for plager og klager, Melbergs bosituasjon og et fortsatt liv med noen av de som har stått han aller nærmest de siste årene - selve hoverolleinnehaverne, kattene.

Artikkeltags