- Ser du det skiltet der?

Over peisen som brenner står en metallplakat med påskriften «we can do it.»

- Jeg fikk det av ei venninne da hun hørte at jeg var nominert. Det er et symbol på at vi jenter, vi får det til vi og.

Elisabeth Holm er dame med tæl og drømmer hun ikke visste hun hadde.

- Det har aldri vært en drøm for meg å drive mitt eget pensjonat, men jeg kjente det var riktig å kjøpe dette huset da jeg så det.

Siden har gjester sjekket inn og ut av Holms vakre og robuste villa. I fire år nå.

- Du må være villig til å ofre alt. Helger, høytider, ferier og kvelder. Man blir ikke rik på penger, men jeg får møte mange spennende og bra mennesker. Jeg liker livet mitt.

I 2007 startet prosjektet «kveldsmat i elleVillas hage». Dype stoler, god musikk, hjemmelaget mat.

- En slik nominasjon er et stort klapp på skulderen for meg, men også for andre små virksomheter her i byen og i resten av landet, mener Holm.

Hvert år deler magasinet Henne ut «startknappen» til en ung og innovativ kvinne. Fredag overrekkes prisen for 2008 av næringsminister Sylvia Brustad.

- Jeg vet ikke hvordan de har hørt om meg, men journalisten som har ansvaret for dette, er av en eller annen grunn veldig opptatt av Larvik. Hun hadde også lest om elleVilla, og mener at min historie vil være til inspirasjon for gründerspirer og andre lesere. Hun tok kontakt og stilte en mengde spørsmål tidlig i høst.

Kort tid etter fikk Holm en gledelig telefon. Så kom den opplagte fotografen og tilbrakte en regnfull dag i de lune stuer ved Tollerodden. Nå smiler Elisabeth Holm og katten hennes fra side 74 i månedens Henne.

- Faktisk var Henne det aller første magasinet som var her og laget reportasje på elleVilla. Nå er på en måte ringen sluttet.

Selv tar gründeren konkurransen med stor ro.

- Jeg gleder meg til å hilse på de andre jentene på fredag. Min personlige favoritt er sjokoladefabrikanten fra Alta. Der oppe, i en liten hytte, lager Camilla Nielsen eksklusiv sjokolade. Det er bare helt fantastisk.

- Hva om du vinner?

- Nei det tror jeg ikke at jeg gjør. Jeg er nok for liten for næringsministeren og Innovasjon Norge.

- Men hva om du vinner?

- Da gir det håp til gutter og jenter som går rundt med en liten, rar idé. En slik nominasjon er uansett moro i «gründer-byen» Larvik.