IT-kjempe til Larvik

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

IT-konsernet Ementor legger ned sine kontorer i Tønsberg og Skien og flytter et femtitalls arbeidsplasser til Larvik. Den nye virksomheten skal inn i toppetasjen i «Høvleriet» ved Fritzøe Brygge.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Ementor – tidligere Merkantildata – ønsker å samlokalisere sine kontorer i Vestfold og Telemark, og har altså valgt Larvik og den nye bydelen ved Farriselva.

Leieavtale med Treschow-Fritzøe ble signert sist fredag, og i januar flytter ca femti ansatte inn i de nye lokalene.

– Det er ikke bare effektivisering og kostnadshensyn som ligger bak, vi tror også det vil få positive effekter på arbeidsmiljø et når vi får et større miljø, sier visekonsernsjef i Ementor ASA og sjef for den norske delen av virksomheten, Steinar Sø nsteby, til ØP.

Årsaken til flyttingen er en kombinasjon av flere ting. Larviks generelle fortreffelighet er ikke en av de viktigste årsakene.

– Nei, det er ikke fordi Larvik er helt fantastisk at vi flytter. Av og til er verden litt tilfeldig. Vi så etter et område sånn cirka midt i nedslagsfeltet. Og så har vi hatt en dialog med blant annet kunder, og slik dukket kunnskapen om lokalene i Larvik opp, forteller S ønsteby.

Han legger til at det dog ikke er uvesentlig med nærheten til Sandefjord Lufthavn Torp.

– Dessuten er det bare halvannen time til Oslo. Det er ikke så langt. Når du kommer til Grenland, begynner det imidlertid å bli et stykke.

Ementor-konsernet leverer tjenester og utstyr innen data. Konsulentvirksomhet og teknisk service er en viktig del av næ ringsgrunnlaget. Konsernet hadde en omsetning på rundt 2,3 milliarder kroner i Norge i fjor, og har etter denne samlokaliseringen 21 kontorer landet rundt.

Den nye Larvik-avdelingen skal ta seg av markedet i Vestfold, Buskerud opp til Kongsberg, samt Telemark og Sørlandet ned til Kristiansand.

Alle ansatte fra dagens to kontorer blir med på flyttelasset til Larvik.

– Vi er fornøyd med at Ementor flytter hit, sier Larviks rå dmann Einar Gaustad.

Artikkeltags