LES OGSÅ: Her ankommer kronprinsen Thor Heyerdahl vgs.

VIDEO: Silje E. Sandbrekkene REPORTER: Silje Thjømøe

H.K.H Kronprins Haakon har i dag vært på Thor Heyerdahl videregående skole i forbindelse med Global Dignity Day. Der fikk han høre flere elevers historier knyttet til verdighet.

- Noe av fordelen med å være med på dette er at vi får høre hva ungdommen selv synes er viktig. Vi får ofte utrolig fine historier, som for eksempel det vi fikk høre i dag, sier Kronprinsen til ØP etter at møtet med elevene er gjennomført.

LES OGSÅ: Her ankommer kronprinsen Thor Heyerdahl vgs.

- Noen av historiene er veldig dramatiske, der vi hører at på grunn av at en elev ringer til ambulansen så blir et liv spart, mens andre historier er mer hverdagslige, men vel så viktige.

- Det er veldig fint her

Thor Heyerdahl vgs er en av seks skoler som Kronprinsen besøker i løpet av året. Leder av Global dDignity, Thomas Horne, sier til ØP at de valgte skolen fordi det er en storskole og dermed også et bredt faglig miljø.

- Jeg synes det er veldig fint å være her. Det er en stor skole, og det virker som om det er en skole som mange trives og det er et godt miljø. Jeg synes det var en fin stemning når vi hadde denne sesjonen. Det var fint å være tilbake i Larvik, sier kronprinsen.

- Ja, for her har du vært tidligere, trives du i byen?

- Ja, her trives jeg hver gang. Det er veldig fint her i Larvik.