Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg var veldig redd

Artikkelen er over 9 år gammel

Sandra Svendsen (15) var på vei hjem til Klyve da hun havnet midt i den dramatiske kaprersituasjonen på bussen mandag kveld.

Et par holdeplasser etter kjøpesenteret Herkules kom en ung mann på bussen. Han nektet å betale for billetten og kom derfor i en voldsom krangel med sjåføren.

Siden passasjeren ikke kunne betale for seg ble han bedt om å gå av bussen. Dette nektet han og i stedet utviklet det seg til en kaprersituasjon.

En ung mann av utenlandsk opprinnelse truet sjåføren med en hammer av samme type som skal brukes til å knuse bussruten i en nødsituasjon.

- Han beordret sjåføren til å holde en minimumshastighet på 60 km/t og fortsette mot Porsgrunn, sier Sandra Svendsen. Hun var en av rundt åtte passasjerer som var ombord i bussen i de dramatiske minuttene.

Metrobuss M3 var på vei fra Falkum i Skien til Skjelsvik i Porsgrunn over Klyve da den ble kapret.

- Jeg kan bekrefte at bussen ble kapret ved 1930-tiden mandag kveld, sier operasjonsleder Jens Arne Bærland i Telemark politidistrikt.

På Kjørbekk kom passasjerne seg av bussen før den fortsatte mot Porsgrunn med kun sjåføren og kapreren ombord.

Det ble straks iverksatt en større politiaksjon.

Bussen ble funnet på Bjørnstad ved bussgarasjene på Rabben. Kapreren skal ha forlatt bussen ved GS-senteret. En mann som passet til beskrivelse av gjerningsmannen ble pågrepet kort tid senere ved den gamle bomstasjonen på Vestiden i Porsgrunn.

Mannen, en 24-åring av palestinsk opprinnelse, har vært i kontakt med politiet tidligere, men operasjonsleder Jens Arne Bærland vil ikke karakterisere han som en gammel kjenning.

- Han har erkjent å ha gjort det, men motivet er noe uklart. Det er mulig at det er så enkelt at han ville bli kjørt et sted, sier Bærland.

Sjåføren skal ha blitt svært oppskaket av hendelsen og ble tatt hånd om av helsepersonell og arbeidsgiveren.