Informasjonsmøte til boligeiere i sentrum og åpen kontordag

Bane NORs forslag: Stasjon i Indre havn foreslås som beste alternativ til stasjonsplassering fra Bane NOR.

Bane NORs forslag: Stasjon i Indre havn foreslås som beste alternativ til stasjonsplassering fra Bane NOR. Foto:

Tirsdag er Bane NORs eksperter igjen på plass i Larvik for å informere og svare på spørsmål om framtidig InterCity-utbygging til og gjennom Larvik.

DEL

15. mars går høringsfristen for InterCity-planene om dobbeltsporet jernbane til og gjennom Larvik, og valg av plassering av ny jernbanestasjon. Så langt har det kommet inn nærmere 40 høringsuttalelser, dels til Larvik kommune, og dels til Bane NOR.

LES OGSÅ: Er bekymret for Farriskilden: – Vi risikerer å stå foran fire år med bygging

I juni skal politikerne i Larvik etter planen si om de går for stasjonsalternativ Indre havn, eller om de går for Kongegata. Eventuelt om de avviser begge stasjonsalternativer.

– I Sandefjord har høringsfristen gått ut, og her har det kommet inn cirka 115 høringsuttalelser, sier Simen Slette Sunde, kommunikasjonsrådgiver hos Bane NOR.

– Vi vet at det vanligvis er sånn at det fleste høringsuttalelsen kommer inn tett opp til datoen da høringsfristen går ut, så vi forventer langt flere uttalelser også i Larvik, sier Slette Sunde.

LES OGSÅ: 115 høringsuttalelser om Bane NORs togtrasé gjennom Sandefjord. Meningene spriker i alle retninger

Når fristen for høringsinnspillene går ut 15. mars, skal de behandles og alle skal svares ut.

– Dette samles i ett dokument som oversendes Larvik kommune, slik at både administrasjonen og politikerne kan lese høringsuttalelsene. Dette dokumentet offentliggjøres og legges også ut på Bane NORs nettsider, sa Hanne Sophie Solhaug i Bane NOR tidligere i måneden.

Som kjent har Bane NOR anbefalt stasjon i Indre havn som første prioritet, og med Kongegata som nest beste løsning.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Alternativ 2: Bane NOR sier at Kongegata er nest beste alternativ for stasjonsplassering. Nå inviterer de gårdeeiere i dette området til informasjonsmøte.

Alternativ 2: Bane NOR sier at Kongegata er nest beste alternativ for stasjonsplassering. Nå inviterer de gårdeeiere i dette området til informasjonsmøte. Foto:

Ny åpen kontordag

Simen Slette Sunde sier Bane NOR legger stor vekt på å gi så god informasjon som mulig i høringsperioden, og å være tilgjengelig for alle som ønsker svar på spørsmål.

LES OGSÅ: Her kan prosjekt med 77 leiligheter gå i vasken: – Viktig å si fra

– Tirsdag vil vi holde en ny åpen kontordag i Bølgen, og våre eksperter vil være til stede for å svare på spørsmål og gi informasjon, sier han.

– På den åpne kontordagen vil det være anledning til å snakke med oss i Bane NOR, se på kart og 3D-modell, og stille de spørsmål du måtte ha. Ved stor pågang kan det måtte beregnes noe ventetid, informerer Slette Sunde.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Stor interesse: Bane NOR har holdt flere informasjonsmøter og å åpne kontordager om InterCity i Larvik. Her fra et folkemøte tidligere i vinter.

Stor interesse: Bane NOR har holdt flere informasjonsmøter og å åpne kontordager om InterCity i Larvik. Her fra et folkemøte tidligere i vinter. Foto:

Skal ha møte med beboere i sentrum

Simen Slette Sunde forteller også at Bane NOR fram mot høringsfristen vil avholde flere møter med lag og foreninger i Larvik, og også med beboere i aktuelle områder.

– Vi skal også besøke Thor Heyerdahl vgs. i løpet av høringsperioden, forteller han.

For en drøy uke siden ble det også sendt ut en invitasjon til grunneiere i Larvik sentrum om å være med på et temamøte med Bane NOR.

Invitasjon er sendt til grunneiere i områdene Farriseidet, Feyesgate, Torget, Jegersborg, Prinsekvartalet, Kongegata og residensveien.

Tema for møtet er plan- og byggeprosessen i Larvik by.

– For å imøtekomme behovet for informasjon om planen og hva utbyggingen vil bety for dere som grunneiere inviterer vi til dette møtet, skriver Gisle Rebnord Totland, som er planleggingsleder InterCity Tønsberg- Larvik i brevet.

– På dette møtet vil Bane NOR fortelle om planprosessen, litt om hvordan anleggsarbeider blir gjennomført, og hvilke konsekvenser dette har for grunneiere, sier Rebnord Totland i invitasjonen.

Dette møtet holdes også i kulturhuset Bølgen, og rett etter at den åpne kontordagen tirsdag er avsluttet.

Artikkeltags