Denne gamle og rustne jernstolpen var det eneste som hindret at fem ungdommer havnet i Holmsfoss etter en utforkjøring fylkesvei 304 ved Kvelde lørdag kveld.

Bilen de fem satt i ble i siste liten stanset av en jernstang som sto fast i fjellet. På stedet er det rundt sju meter ned til en frådende foss.

Ulykken skjedde litt etter klokken 20.30 lørdag kveld.

Sjåføren av bilen var en 18 år gammel gutt fra Larvik, og de fire andre var ungdommer i alderen 16 til 18 år fra distriktet. Tre av ungdommene skal ha vært jenter. Ifølge politiet er jentene to på 16 år og en på 18 år.

Ifølge operasjonsleder ved politisentralen i Vestfold, Kjetil Indahl, gikk de første meldingene til politiet ut på at de fem satt fastklemt i bilen.

- De fem klarte imidlertid å komme seg ut av bilen, og alle var ved bevissthet, sier Kjetil Indahl til ØP Nett.

- Bilen de satt i er imidlertid i ferd med å falle ned i Lågen fra stedet der den havnet, og vi har brannvesenet på stedet for å hjelpe, sier han.

Det er svært svingete vei på stedet, og vår fotograf på ulykkesstedet, rapporterte at det er svært glatt på veiene.

På stedet der ulykken skjedde er det svært bratt ned til en av de mest populære fiskeplassene i Numedalslågen.

Bilen som de fem satt i kom fra østsiden av Lågen, og sjåføren har ikke klart å styre bilen inn på brua.

- Bilen har blitt kastet over et stålgjerde, og videre ned mot Lågen, forteller ØPs fotograf Geir Eriksen.

- Her har bilen blitt stanset i siste liten av en liten jernstolpe, og det er nå den som holder bilen. Hadde ikke bilen truffet stolpen, hadde den havnet seks til sju meter ned i den frådende fossen. Brannfolk og politi på stedet sier at de fem i bilen har hatt griseflaks, sier Geir Eriksen.

Sjåføren av bilen skal ha blitt fraktet til sykehuset i Tønsberg, men det er uvisst hvor alvorlig skadet han er. De fire andre som satt i bilen er fraktet til sykehus og legevakt i Larvik, trolig med lettere skader.

Politiets operasjonssentral i Tønsberg kunne sent lørdag kveld fortelle at tilstanden til den 18 år gamle sjåføren fortsatt var uavklart, men ifølge NTB har har han fått lettere skader i ulykken.