Gå til sidens hovedinnhold

Færre arbeidsledige i Vestfold – 3.844 har ikke jobb

Artikkelen er over 3 år gammel

Samtidig som færre er arbeidsledige i Vestfold registrerer Nav flere ledige stillinger. Nav fikk melding om 946 ledige jobber i juli – og det er en økning på 60 prosent fra i fjor. Flest ledige jobber er det i bygg- og anleggsbransjen og i helsesektoren.

(Vestviken 24)

Ved utgangen av juli var det registrert 3.844 helt ledige i Vestfold. Ledigheten er redusert med 4 prosent fra i fjor og utgjør 3,1 prosent av arbeidsstyrken, mot 2,5 for landet.

Fylkesdirektør Hanne K. Sedberg sier i en pressemelding at reduksjonen i ledigheten for juli er mindre enn den har vært de siste månedene.

– Denne tendensen gjelder for hele landet og kan ha sammenheng med at ledigheten denne gang er talt opp en uke senere enn i fjor.

Offentlig sektor sliter

– Enkelte yrkesområder i det offentlige viser økt ledighet, sier Sedberg.

– For helsesektoren og innen barne- og ungdomsarbeid er det 14 prosent flere ledige enn på samme tidspunkt i fjor. Ledigheten øker innen akademiske yrker og undervisning, mens den faller innen industri, bygg og anlegg og ingeniør- og IKT-fag.

I sum øker ledigheten med 2 prosent for kvinner, mens den er redusert med 9 prosent for menn.

Lavest i Re

Re har den laveste ledigheten i fylket med 2,1 prosent. Kommunen har også opplevd størst reduksjonen i ledigheten det siste året med 22 prosent. Av bykommunene har Larvik lavest ledighet med 2,3 prosent. Det er verd å merke seg at ledigheten i Sandefjord er redusert med 16 prosent det siste året.

I Tønsberg er det registrert 853 arbeidsledige. Det er 3,6 prosent av arbeidsstyrken og fire prosent mer enn på samme tid i fjor.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.