Kan ta en uke før veien er utbedret

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det vil ta flere dager før skadene på fylkesvei 820 mellom Skjerven og Lønskoll er utbedret. - Kanskje så lenge som en uke, sier driftsleder i Mesta, Espen Sørlie.

Allerede tirsdag kveld starter arbeidet med å utbedre skadene på de to stengte veiene, fylkesvei 35 ved Eidsfoss og fylkesvei 820 fra Skjerven til Lønskoll, forteller driftsleder i Mesta, Espen Sørlie.

- Heldigvis har vær og vann roet seg ned og vi har skaffet oss en oversikt over skadeomfanget. Da vi var ute i går kveld og natt, var det mørkt, og vi trodde kanskje at skadeomfanget skulle bli enda større. Som sagt er det to stengte veier, og arbeidet med å utbedre disse vil starte tirsdag kveld. Det er imidlertid for tidlig å gi noe etstimat over når veiene igjen kan være åpnet for normal trafikk, sier Sørlie.

Flere veier ble stengt i fylket som følge av ekstremt regnvær i de nordlige områdene mandag ettermiddag og kveld. Store nedbørsmengder førte til at Hemselva dannet en dam ved inngangen til kulverten som går under fylkesvei 820. Denne dammen la et massivt trykk på fyllingen som bar veien, og man kunne se vannet trenge igjennom. Kulverten ga til slutt etter og veien ble sperret.

I tillegg gikk flere ras ved fylkesvei 32 mellom Hvittingfoss og Hof, hvor trafikken måtte manuelt dirigeres forbi. I tillegg ble fylkesvei 880 stengt, og fylkesvei 35 ved Eidsfoss kollapset.

Utover natten sluttet det å regne, og vannet trakk seg tilbake. Imidlertid var skadene ved fylkesvei 35 ved Eidsfoss og fylkesvei 820 fra Skjerven til Lønskoll så omfattende at de ikke kunne åpnes for trafikk. Det er spesielt fylkesvei 820 som har fått store skader.

- Utbedringsarbeidene på 820 kan ta en hel uke. Hele veien er borte. I utbedringsprosessen vil vi også vurdere om vi skal øke dimensjonen på kulverten som ble skyllet bort.

Ellers fortelles det om mye småskader langs veinettet.

- Det er særlig veiskuldre som har tatt skade av de store nedbørsmengdene, og enkelte steder er asfalten undergravd. Bortsett fra de to stengte veiene, skal det være framkommelig på de fleste veiene, sier Sørlie.

Byggherre i Statens vegvesen, Odd Tandberg, var på befaring både natt til tirsdag og i formiddagstimene.

- Vannet trakk seg raskt tilbake fra fyllingen ved Brufoss, og i dag kan vi ikke se noen umiddelbar fare for at det skal rase mer der.

- Ellers er det er en god del skader på veinettet. Vi holder på å registrerer disse nå. De to nevnte veiene blir stengt noen dager, og det er foreløpig uvisst når de åpner for normal trafikk igjen. Fylkesvei 820 vil nok bli stengt i en uke framover, mener Tandberg som ikke tidligere har opplevd maken til ekstremnedbør.

- Uoffisielle målinger ved Eidsfoss sier at det kom 110 millimeter regn på to timer. Det er mye vann, uten at jeg vil gå god for tallene, sier Tandberg.

Artikkeltags