Både privatbiler og brøytebiler måtte hjelpes løs på grunn av det store snøfallet.

- Heldigvis har det ikke vært noen alvorlige ulykker i løpet av natten, og jeg tror ikke noen har lidd nød, sier Odd Inge Bjørnstad hos Viking til ØP Nett.

- Men mange har satt seg fast i snøskavler, og vi har hjulpet løs både privatbiler, traktorer og brøytebiler, sier han.

Bjørnstad forteller at det nå brøytes på harde livet i hele Larvik, og at framkommeligheten stadig blir bedre.

Operasjonsleder ved politisentralen i Vestfold, Petter Aronsen, sier til ØP Nett at det ikke er meldt om alvorlige ulykker på veiene i fylket i løpet av natten eller morgentimene, og at det som er av trafikk går greit lørdag morgen.

- De fleste har nok forstått at man ikke bør være ute på veiene dersom man ikke absolutt må, og det ser ser ut å gå greit i trafikken så langt, sier Aronsen.

- Nå brøytes det på spreng over hele fylket, og forhåpentligvis blir det snart mer framkommelig på veiene, sier han.

- - - - - - - - - -

– Det virker som om folk skjønner at nå er det så ille at det bare er å holde seg innendørs, sier operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold politidistrikt til NTB.

NTB har tatt en telefonrunde til politikamrene i og rundt Oslo, og alle kan melde om vanskelige kjøreforhold, noen småulykker, men ingen alvorlige personskader. Men biler som hadde sklidd inn i brøytekantene og kjørt seg fast i snøen var et vanlig syn i østlandsområdet lørdag formiddag.

Mer snø

Ifølge Meteorologisk institutt har det kommet cirka 17 centimeter snø i Oslo de siste 12 timene. Mest har det snødd i Kongsberg, som har fått 30 centimeter snø på et halvt døgn.

Nedbørsområdet beveger seg sakte nordover og det vil slutte å snø i Oslo midt på dagen lørdag.

– Rundt Mjøsa kommer det nok til å slutte å snø først i kveld, mens det lenger nord blir snøvær ut dagen, sier vakthavende meteorolog Bjart Eriksen til NTB.

Og mer snø er på vei.

– Det kommer et nytt nedbørsområde inn over Østlandet natt til søndag, men det er ikke snakk om de samme snømengdene som vi har hatt de siste 14-15 timene, sier Eriksen.

Forsinkelser

Folk som skal ut å fly fra Oslo Lufthavn Gardermoen 2. juledag, må regne med forsinkelser fordi flyene må avises. Forsinkelsene var lørdag formiddag på inntil to timer. Pressetalskvinne Sofie Bruun opplyser til NTB at begge rullebanene på flyplassen er åpne.

På Moss Lufthavn Rygge skapte også snøen problemer. Lørdagens første avgang, flyet til Malaga, skulle ha lettet klokken 8.00, men har fått ny tid klokken 13.00.

I togtrafikken var det også noen forsinkelser lørdag på grunn av at snøfallet har skapt problemer med flere sporvekslere i Oslo-området.

Trav innstilles

Snøfallet stoppet også lørdagens løp på Bjerkebanen. Det er svært sjelden transporten innstiller stevner.

– Det er selvfølgelig veldig trist, men det er rett og slett ikke mulig å få bort all snøen som har kommet og fortsatt kommer. Beslutningen om å avlyse ble tatt lørdag morgen, sier salg- og markedsdirektør Haakon Smerud i Norsk Rikstoto til rikstoto.no.

Det skulle vært kjørt V65-omgang på Bjerke.

Trøsten for alle som kaver med snøen får være at til uka blir det klart og oppholdsvær. Men da blir det til gjengjeld kaldere. Meteorologene melder om temperaturer helt ned i under 20 grader i Oslo-området. (ANB-NTB)