Viking redningstjeneste rykket ut til rundt 30 utforkjøringer torsdag kveld. Også natt til fredag har hjelpemannskapene hatt det hektisk

Fem biler skled av veien i nærheten av avkjøring til Ra ungdomsskole torsdag kveld. Viking redningstjeneste måtte torsdag kveld rykke ut til rundt 30 utforkjøringer i distriktet, og også natt til fredag hadde redningsmannskapene svært mye å gjøre. På gamle E18 ved Barkfyllinga skled en trailer av veien, og biler hadde problemer på føret i hele området.

Det har imidlertid så langt ikke kommet meldinger om personskader i forbindelse med snøfallet.

Les også: Snøvær ved Breivann 24. mai 2010 og Nesten snørekord

Politiet advarte fredag kveld bilister mot å kjøre på veiene uten vinterdekk.

- Heldigvis har vi ikke hatt alvorlige ulykker så langt i kveld, men både Falck og Viking har hatt nok å gjøre i kveld, sier operasjonsleder ved politisentralen i Vestfold, Erik Wendelborg, til ØP Nett, sent fredag kveld.

Wendelborg fortalte at en gravid kvinne ble sendt til sykehus for kontroll etter at hun kjørte av veien og bilen havnet på taket på gamle E18 ved Rødbøl torsdag kveld, men at hun trolig ikke er skadet.

- Det er svært glatt på veiene, og dersom man kan unngå det, bør man ikke kjøre ut på veiene med sommerdekk nå, sa operasjonslederen.

I Larvik skled fem biler av veien på Brunlanesveien ved avkjøringen til Ra ungdomsskole, men heller ikke her var det snakk om personskade.

- Det er svært glatt på veiene nå, og folk må være forsiktige, sa ØP Nett-leser Tony Korstvedt Olsen, som selv hadde kjørt i distriktet fredag kveld.

- Det er i alle fall viktig å være godt skodd, sa han.

Viking redningstjeneste hadde en svært travel kveld, men Bjørn Tore Fjeldstad hos Viking sa at det stort sett har vært snakk om småbiler som har sklidd av veien eller ikke kommet fram.

- Ingen alvorlig ulykker så langt, men kvelden har vært travel, og det blir nok natten også, sa han til ØP Nett.

Fjeldstads kollega, Odd Inge Bjørnstad, bekreftet at Viking hadde hatt mye å gjøre, og sa til ØP Nett at to mann i løpet av kvelden rykket ut til nærmere 30 utforkjøringer eller biler som skled av veien.

- Vi har mistet tellingen, men så mange har det nok vært. Nå blir det bare spennende å se hva som skjer i natt, sa han til avisen.

Viking hadde tidlig fredag morgen ennå ikke oversikt over utforkjøringer og problemer natt til fredag,