Kattesaken avsluttet

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Skadedyrfirmaet Anticimex har kun fanget inn fem av Agnar Melbergs katter på Omrestranda.

DEL

12 av kattene er gitt bort, mens resten stelles og mates fortsatt av Melberg. Kommunen anser likevel saken som avsluttet.

- Oppfølging av Mattilsynets vedtak om at katteholdet skulle opphøre er gjennomført og avsluttet. Nå gjenstår opprydding på friarealet og en dialog med Melberg om hvordan vi kan løse den siste biten, sier helsesjef i Larvik kommune, Carl Erik Mathisen.

Og den siste biten handler ifølge Mathisen om å skaffe Melberg et sted å bo der han kan ha kattene med seg.

- Så vidt vi vet bor han fortsatt i telt på stranda, legger Mathisen til.

En storstilt kattejakt fra sandefjordsfirmaet Anticimex endte med at fem gikk i fella.

- Med andre ord - en dyr «fornøyelse» for Larvik kommune?

- Det er vanskelig å vurdere kostnadene rundt en slik arbeid. Det har blitt jobbet mye med saken, men noe økonomisk regnskap legger vi ikke til grunn. Vi har forholdt oss til et vedtak fra Mattilsynet. Og vi legger heller ikke skjul på at det har vært mange menneskelige hensyn å ta, sier Mathisen.

Han er glad for samarbeidet med veterinær Pål Hansson som har bistått med å finne nye eiere til mange av kattene. At det fortsatt finnes katter i området, ser ikke Mathisen på som noe stort problem.

- Vi håper som sagt å få løst den delen av saken også. det viktigste er imidlertid at vi har fått løst opp i den vanskelige dyrevernssaken, avslutter Mathisen.

Artikkeltags