Gå til sidens hovedinnhold

Kjempestart på bokhøsten

Artikkelen er over 9 år gammel

Jørn Lier Horst gjør braksuksess med sine krimbøker for unge.

Nå går «Maltesergåten» inn i sitt andre opplag.

– Det har vært en overveldende start på bokhøsten, uttaler Jørn Lier Horst, som må være fornøyd med opplagstallene for bøkene i sin CLUE-serie for ungdom. Første bok i serien, «Salamandergåten», har et foreløpig totalopplag på 9500 ifølge Kagge Forlag. Førsteopplaget på «Maltesergåten» var på 5000, og nå kommer i tillegg et andre opplag på 3000 bøker.

Det er et uvanlig høyt tall for bøker i denne målgruppen skriver Kagge forlag i en pressemelding.

Horsts engasjement for å skape leselyst blant barn og unge ligger til grunn for den nye bokserien.

– Noe av det jeg gleder meg mest over er å være med på å skape en ny generasjon av lesere, sier Horst, som selv benyttet spenningsbøker som portal inn til boklesing i sin ungdom.

CLUE-serien har i likhet med klassiske serier som Hardy-guttene og Fem-serien, flere ungdommer som hovedpersoner. Med Horsts bakgrunn som politi tar han med leserne inn bak sperrebåndene og ut til åstedene, og gir dem ledetråder til hva forbryterne kan ha etterlatt seg av spor.

I Maltesergåten får leserne ta del i vennene Cecilia, Leo, Une og hunden Egons jakt etter den forsvunne Malteserklokken.

Lier Horst gjør det også godt under bokhøsten med sin kriminalroman «Jakthundene» som topper Den norske Bokhandlerforeningens bestselgerliste i uke 34. Også hans forrige bok «Vinterstengt» er inne på listen igjen, og ligger på en solid 13. plass.