Kjenner du igjen noe av dette?

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Litauerbanden samlet tyvgods i depoter – politiet ber folk om å finne eiendelene sine.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Sølvtøy, smykker, PC-er, kamera, mobiltelefoner og drikkevarer. På politiets møterom i Tønsberg kunne publikum som har hatt ubudne gjester den siste tiden, lete etter sine egne ting i mengden med tyvgods som politiet har funnet etter at de knep en litauerbande som har raidet distriktet den siste tiden.

I Vestfold har det vært hele 40 innbrudd i mai, men etterforskerne i Operasjon Grenseløs, gruppa som jakter på utenlandske mobile kriminelle, vet ikke hvor mange av innbruddene litauerbanden står bak. I mai og juni har politiet arrestert syv litauere i 20- og 30-årene og siktet dem for en rekke innbrudd i Larvik og Sandefjord.

Fredag kunne folk som har hatt ubudne gjester ta en titt på alt politiet har funnet av tyvgods. Håpet er at eiendeler som blir gjenkjent kan føre til at litauerbanden kan siktes for enda flere innbrudd. I forrige uke fant politiet to depoter i nærheten av tyvenes oppholdssted på Danebo i Larvik. I et depot var det smykker, mens i et annet større depot fant politiet PC-er, mobiltelefoner, alkohol, iPod, Apple Tv, kamera, utenlandsk valuta, sølvtøy og mye annet som tyvene hadde stjålet i flere brekk. Gjenstandene var pakket i bager og kofferter – også de stjålet fra boligene de slo til mot. Da bandemedlemmene ble tatt, hadde de også tyvgods som klokker på stedet de oppholdt seg.

De syv litauerne som sitter varetektsfengslet siktet for innbruddene, er tause om hva de har foretatt seg i Larvik og Sandefjord i mai. Fire av dem ble arrestert på Tenvik den 18. mai. Da hadde de brutt seg inn i to hus i området. Ytterligere to bandemedlemmer ble tatt 30. mai, mens en ble arrestert 7. juni. Sistnevnte er siktet for medvirkning til innbrudd, samt for heleri.

- Dette skulle sikkert fraktes ut av landet. Det er jeg sikker på, sier leder for Operasjon Grenseløs, politiinspektør Kjell Johan Abrahamsen.

Mye tyvgods er allerede levert tilbake til de rette eierne, men i går var flere på besøk på politistasjonen i Tønsberg for å se etter sine eiendeler. Ofre for innbrudd kan også i morgen torsdag besøke politiet og lete gjennom gjenstandene. I enkelte av innbruddene er det tatt verdier for flere hundre tusen kroner, og politiet vet ikke om det finnes flere depoter eller om gjenstander allerede er fraktet til utlandet.

Artikkeltags