Klage ikke tatt til følge

Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Kattene på Omrestranda skal avlives eller omplasseres. Diskuter saken nederst i artikkelen!

DEL

NOAH for dyrs rettigheter har klaget Mattilsynets vedtak inn for Justisdepartementet, men veterinær Rolf-Arne Karlsen tar ikke klagen til følge.

NOAH for dyrs rettigheter og Norsk Huskattforening klaget Mattilsynets vedtak inn for Lovavdelingen i Justisdepartementet.Etter NOAHs mening har Mattilsynet flere ganger tidligere har fått sterk kritikk av Sivilombudsmannen for omfattende brudd på Forvaltningsloven.

- På generelt grunnlag uttalte Lovavdelingen at i en sak som denne om kattene på Omrestranda, som har pågått i årevis uten at Mattilsynet har vært inne i bildet, kan Mattilsynet neppe si nei til oppsettende virkning med begrunnelse at det i denne saken haster spesielt å gjennomføre vedtaket, heter det i pressmeldingen fra NOAH.

Dermed skulle man tro at kattene fikk julefred.

Men så skjer ikke.

- Om NOAH har noe de vil formidle, kan de kontakte vårt hovedkontor. Vedtaket kan gjennomføres som planlagt selv om det har kommet inn en klage, sier veterinær Rolf-Arne Karlsen i Søndre Vestfold Mattilsyn.

- Vi er sikker på vårt vedtak, og har karakterisert katteholdet på dette området som uforsvarlig. Om Agnar Melberg tar kattene med seg et annet sted, er det greit for oss. Men å ha dem her gjennom en vinter, er dyreplageri, slår Karlsen fast.

Og han har fått bred støtte for sitt standpunkt blant katteelskere.

- Det er ingen som har kontaktet meg som tror kattene har det bra der de er, eller ville hatt sin egen katt der over natta, sier Karlsen.

- Heller ikke NOAHs medlemmer, legger han til.

Selv har Karlsen fått beskjed om at kommunen vil sette i gang tiltak allerede fra 10, desember.

Datoen er imidlertid helsesjef Carl Erik Mathisen litt i tvil om.

- Vi har slått oss til ro med at vi kanskje må vente i tre uker før vedtaket kan effektueres, sier kommunelege Carl Erik Mathisen.

- Men beredskapen er klar, og vi er klare til å avvikle katteholdet, legger han til.

Så mange katter som mulig vil forsøkes omplassert. De som ikke er egnet til det, vil avlives.

- Vi gjør naturligvis dette så skånsomt som mulig, avslutter Mathisen.

Artikkeltags