Da miljøarbeideren fikk høre om hærverket som var gjort på Lovisenlund, reagerte han i sinne.

- På samme tid ble jeg også veldig lei meg. Det her betyr at vi ikke har klart å nå ut til alle med tilbudene vi har her på brannstasjonen, sier Jenssen.

- Hvorfor tror du ungdommer tagger ned offentlige steder?

- Man får en «epleslangfølelse». Folk søker det adrenalinkicket man får når en gjør noe ulovlig, forklarer han.

Jenssen har selv vært og sett på taggingen som er utført på Lovisenlund. Han kjenner ikke tegningene selv, men kan tydelig se at ugjerningen er gjennomført av noen som har drevet med slik maling en stund.

- Selv om dette er gjort veldig fort, ser jeg på flyten at han har skrevet før.

Jenssen ser på lovisenlundtaggingen som rene barnestreker, han kaller det «spraybokstull uten mål og mening». Allikevel tro han ikke anmeldelser og forbud vil forhindre at slikt skjer igjen.

- Man kan ikke bare ha lovlig graffiti. Det vi må prøve på er å få både tagging og graffiti inn på et spor som ikke forarger folk, fastslår han.

Miljøarbeideren har størst tro på å løse slike problemer ved hjelp av kommunikasjon. En eventuell aldersgrense på salg av spraybokser ser han på som en umulig løsning.

- Hvis man fokuserer negativt på tagging og graffiti ute, vil det bare bli mer av det, konstaterer han.

Jenssen prøver å løse slike taggesituasjoner internt i graffitimiljøet på brannstasjonen, og håper nå at de ansvarlige kan nås på denne måten.

Ett av de stedene hvor graffitimalere virkelig har fått mulighet til å utfolde seg, er på den gamle brannstasjonen.

- Her kan alle komme og male. Det er bare å gjøre en avtale med oss. Vi bruker både skateparken og malesalen til maling, men det er ikke lov å male ute, spesifiserer Jenssen.

Det var medlemmene i graffitigruppa «LarvikGraff», som la fram ideen om å male over taggingen på Lovisenlund for miljøarbeider Jenssen.

Nå er det brukt penger fra prosjektet «Finn talentet», for å finansiere bøttene med hvitmaling som skal dekke over hærverket på stedet.

- Larvik Turn skal bruke penger på å kjøpe fotballer, og ikke til å male over meningsløs graffiti, fastslår Jenssen.

I tillegg til maling er også pensler og ruller anskaffet. Malingsprosjektet var planlagt gjennomført i dag, men dårlig vær fører til utsettelse av malingsprosjektet til uka. Men man kan man med god sikkerhet si at stadiongjerdet på Turn igjen vil være hvitt når neste uke er omme.


Larvik Turn er veldig takknemlige

Nestleder i Larvik turn, Knut Duvholt, synes Ørnulf Jenssen står fram som et godt eksempel ved å ta ansvar for taggingen på Lovisenlund.

- Vi syns jo det er utrolig hyggelig at noen tar ansvar for dette.

Nå håper Duvholt at Jenssen kan få de som driver med dette til å skjønne konsekvensen av slik nedtagging.

- Nå har vi sendt Ørnulf Jenssen ett frikort til alle arrangementene på Turn pluss en blomsterbukett, forteller Duvholt.

Nå håper nestlederen at Lovisenlund kan få litt ro rundt dette, så de kan holde på med det de skal gjøre.

- Vi vil heller bruke pengene våre på barn, ungdom og idretten i stedet for maling, avslutter han.