Kreftaksjonen 611 når Larvik i kveld

Pressekontakt: Mette Broen fra Larvik HK er pressekontakt for aksjonen «611 - Slå et slag mot kreft». Her sammen med Tine Stange, Linn Sulland, Sara Breistøl og Katja Nyberg som også vil bidra i akjonen når den i kveld kommer til Larvik. (Arkivfoto)

Pressekontakt: Mette Broen fra Larvik HK er pressekontakt for aksjonen «611 - Slå et slag mot kreft». Her sammen med Tine Stange, Linn Sulland, Sara Breistøl og Katja Nyberg som også vil bidra i akjonen når den i kveld kommer til Larvik. (Arkivfoto)

Artikkelen er over 6 år gammel

I en minnestund i Larvik kirke i morgen, vil initiativtaker og kreftrammede Tom Frode Wallin fortelle sin historie.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

I kveld ankommer kreftaksjonen «611- slå et slag mot kreft» Larvik.

Lørdag startet aksjonen fra rom 611 på Radiumhospitalet. Tom Frode Wallin slo selv det første slaget som ble fulgt opp av Jan Vincent Johannessen, biskop Ole Christian Kvarme og OL-mester Olaf Tufte.

I ettermiddag kommer aksjonen til Larvik, og torsdag fra klokka 10.00 blir det stand foran Kulturhuset Bølgen helt til den sene kveld. Kun avbrutt av en minnestund i Larvik kirke klokka 17.00. På minnestunden vil Tom Frode Wallin selv fortelle sin historie, og hvordan ideen ble unnfanget og virkeliggjort.

I tillegg blir det musikkinnslag og lystenning for de som kjemper med sykdom, og for de som ikke klarte kampen.

Og initiativtakeren vil selv være tilgjengelig både onsdag og torsdag.

– Jeg bestemte meg tidlig for å være med i Sandefjord og Larvik. For øvrig er jeg nødt til å spare meg litt. Formen er ikke helt på topp for øyeblikket, sier Wallin som har diagnosen nyrekreft med spredning.

«Slå et slag mot kreft» vil la denne golfaksjonen foregå som en turne rundt hele norskekysten til Nordkapp. Hvem som vil kan melde seg på i golfslagaksjonen og betale inn 200 kroner for hvert slag. Målet er å samle inn 30 millioner kroner.

– Jeg har ennå ikke helt skjønt hva jeg har satt i gang, sier Tom Frode Wallin som gjennom aksjonen vil vise at de «fjellene som står foran som enorme utfordringer, ikke er umulige å komme over».

I lørdagens Dagsrevy var det et lengre innslag med Tom Frode og aksjonen. Lignende innslag blir det både i God Morgen Norge og Sommeråpent.

Turen er planlagt å ta to måneder, og meningen er at Tom Frode selv skal slå det siste slaget fra Nordkapp og ut i havet.

Men i dag og i morgen er aksjonen altså i Larvik.

Via FK Tønsberg og Komplett Stadion der ti av Sandefjord Fotballs gutter vil bidra, slår aksjonen seg over grensa til Larvik i ettermiddag.

– Her vil også Larvik HKs jenter bidra, sammen med ordfører Øyvind Riise Jenssen, forteller pressekontakt for aksjonen, Mette Broen.

Radiumhospitalets Legater er med som viktig støttespiller, mens både Golfforbundet og Den norske Kirke er viktige sponsorer på golfballens vei mot Nordkapp.

Artikkeltags