Gå til sidens hovedinnhold

Lærer innrømmer seksuell omgang med barn, avslørt av filmer på telefonen

Artikkelen er over 5 år gammel

En barneskolelærer erkjente torsdag straffskyld for grove overgrep av et barn under 14 år.

(Tønsbergs Blad)

VESTFOLD: Mannen i 40-årene møtte i Tønsberg tingrett tiltalt for voldtekt av et barn, beføling av en elev på skolen, beføling av et annet barn, produksjon eller anskaffelse av filmer som seksualiserer barn og for å ha filmet et barn mens det dusjet.

Minst fire års fengsel

Han erkjente straffskyld for voldtekt og produksjon og anskaffelse av filmer som seksualiserer barn, men ikke for punktene som gjelder beføling.

Voldtekt av barn under 14 år har alene en minimumsstraff på fire års fengsel.

– Det jeg har gjort er helt forferdelig. Jeg har prøvd å tenke på hvordan det kunne skje. Det har jeg ennå ikke skjønt. Jeg har bedt om hjelp til å forstå hvordan dette kunne skje. Jeg har ødelagt livet hennes og jeg har ødelagt livet mitt, sa mannen, som for tiden er varetektsfengslet i Ringerike fengsel.

LES OGSÅ: Lærer tiltalt for overgrep mot elever og et fjerde barn

– Daglige overgrep

Jenta var 10 år da overgrepene startet, og i et tilrettelagt avhør som ble vist for retten forklarte hun at dette foregikk daglig hjemme hos mannen.

Læreren ble varetektsfengslet med brev- og besøksforbud i midten av februar, siktet for å ha begått en seksuell handling mot en elev. Han ble løslatt etter en uke.

Han fortsatte imidlertid overgrepene mot jenta etter dette og fram til han ble varetektsfengslet på nytt 13. juni i år, etter at det var funnet filmer på mannens mobiltelefon som viste overgrepene. Mannen hadde slettet filmene, men politiet fant dem likevel.

Overgrep på skolen

Befølingen av den ene eleven på skolen, som mannen nektet straffskyld for, skal ifølge tiltalen ha foregått i en periode på ni måneder, fram til januar i år. Et tilrettelagt avhør av eleven som var filmet ble vist for retten, og i avhøret forklarte hun at hun ble befølt av læreren daglig i denne perioden.

Det var denne elevens mor som meldte bekymring til barnevernet etter at datteren fortalte at hun ble befølt av læreren. Barnevernet meldte dette videre til politiet, som startet etterforskning og pågrep læreren. Barnet fortalte også at læreren en gang låste seg inn på toalettet da hun var der.

Skrev lapp til læreren

Eleven skrev også en lapp til læreren og ba ham slutte. Hun fortalte at han var sint i en uke etter det, og ga henne en anmerkning uten grunn noen dager senere.

Mannen fortalte gråtkvalt i retten at han har bedt om å bli overført til et fengsel i Bergen der han kan få psykologisk hjelp.

– Når jeg tenker på alt jeg har gjort, er det helt for jævlig. Mitt største ønske er å få hjelp, skjønne hvorfor og hindre at dette skjer igjen, sa han.

Dommer i saken er sorenskriver Dag Carlstedt. Han ville vite hvorfor mannen ikke stoppet da han ble pågrepet i februar, men det kunne ikke tiltalte svare på.

Fant 60 filmer

Politiet har tatt beslag i sju nettkontoer som tilhører mannen, i tilleg til fem mobiltelefoner og  fem datamaskiner. Politiet har funnet 60 videoer og 10 bilder som seksualiserer barn, men ingenting tyder på at bildene og filmene er spredt videre.

Rettssaken fortsetter fredag og avsluttes med aktor Lise Dalhaug og forsvarer Christofer Arnøs sluttinnlegg.