Dømt til fengsel etter sexlek med gevær

Nå må mannen sone fire måneder i fengsel.

Nå må mannen sone fire måneder i fengsel.

Artikkelen er over 1 år gammel

Mannen og kvinnen som sto bak nakenstuntet i Sande er dømt til fengsel.

DEL

(Drammens Tidende) SANDE: Det vakte stor oppsikt da en naken mann med skytevåpen forsøkte å stoppe biler langs fylkesvei 319 i Hanekleiva rett før jul i 2016. Forbipasserende varslet politiet som satte i gang en storstilt politiaksjon med pansrede kjøretøy og helikopter. De fryktet at våpenet var ekte.

Våpenet var ikke ekte, men politiet mente likevel at situasjonen ble oppfattet som truende, og tiltalte en mann og en kvinne for trusler.

Sexlek

I forrige uke møtte en 38 år gammel mann fra Østfold og en 39 år gammel kvinne fra Drammen i Drammen tingrett tiltalt for trusler. I retten forklarte de at de to og en mann fra Oslo hadde avtalt et sextreff etter å ha møtt hverandre på en gruppe på nettet. Planen var at de tre skulle ha en sexlek hvor mannen fra Oslo var grensevakt og skulle arrestere de to andre.

– Vi skulle spille et skuespill. Jeg tok med uniform og et plastgevær jeg hadde kjøpt i Sverige som skulle brukes i skuespillet, fortalte 38-åringen i tingretten.

Mannen tok med seg en campingvogn, og plukket opp de to andre før han parkerte vogna i en busslomme i Hanekleiva en lørdag i slutten av november. I løpet av dagen drakk de tett, og sendte festen live til 6.000 medlemmer på Facebook-gruppen.

Dagen etter fortsatte festingen med at den 38 år gamle mannen kledde seg naken, og tok med seg plastgeværet ut i veien. Der forsøkte han å stanse forbikjørende biler. Kvinnen filmet seansen, og sendte det live på Facebook.

I retten forklarte de to at alt bare var tull og moro. De kalte det fyllerør og innrømmet å ha drukket mye. Blodprøve av mannen viste at han hadde over to i promille.

LES OGSÅ: Tiltalt for grove trusler: – Våpenet skulle brukes i sextreff

Dømt til fengsel

Politiet så ikke på stuntet som tull. Politiadvokat Cathrine Thiis-Evensen ba om at begge ble dømt til fengsel.

Retten var enig og dømmer mannen til fem måneders fengsel og kvinnen til seks måneders fengsel. Kvinnen får en måned lenger fengselsstraff fordi hun også ble dømt for å ha skutt en annen kvinne med luftpistol. Både for mannen og kvinnen ble en måned av straffen gjort betinget.

Den 38 år gamle mannen er svært skuffet over dommen, og vurderer anke.

– Jeg har så vidt snakket med ham i dag, og han er svært skuffet. Det var aldri meningen å skremme noen. Jeg tror ikke han kan akseptere dommen. Det ligger i kortene at dommen kan bli anket, sier 38-åringens forsvarer, Harald Otterstad.

Kvinnens forsvarer, advokat Kjell Myrland, har ikke fått diskutert dommen med kvinnen ennå.

– Vi har ikke diskutert det ennå, så jeg kan ikke svare på hva vi gjør ennå, sier Myrland.

LES OGSÅ: Kvinne tiltalt for grove trusler etter nakenstunt: – Det gikk over styr, og nå må jeg ta ansvaret for det jeg har gjort

Artikkeltags