Ved oppstart på dansesesongen i høst øker Studio Nille sitt tilbud. Nå tilbyr de seks nye kurs – på dagtid.

– Vi startet med noen timer på dagtid som et prøveprosjekt i vår. Etter å ha sett at det finnes et marked for det, satser vi nå på Studio Nille Dagtid. Vi har mange flotte saler som står tomme på dagen, og det er fint at vi nå kan ta dem i bruk. Vi har stor tro dette, sier daglig leder i Studio Nille, Elin Rusti.

Ny pedagog: – Hun er en trygghet for oss

Ragne Modigh fra Sandefjord er ny instruktør på Studio Nille i år. Som utdannet fysioterapeut og med en lang pilatesutdannelse bak seg, skal Modigh undervise i Barre Attack og Barre Pilates for mor og barn på torsdager.

 

– I denne timen jobbes det med enkle pilatesøvelser med fokus på stabilitet omkring bekken, styrking av bekkenbunn og dype magemuskler, samt uttøyning som en trenger i etterkant av en fødsel, forklarer Modigh.

– Det at Ragne er fysioterapeut er en trygghet for oss. I tillegg er det viktig for meg at vi kan skape en møteplass for mødre i samme situasjon slik at de får ett nettverk, legger Rusti til.

Les også: – Hadde aldri trodd at dette skulle bli en sånn suksess

Noe for alle uavhengig av kjønn og alder

Barre Attack er en treningsform som kombinerer ballett, fitness og pilates. Ifølge Modigh passer denne timen for alle – uavhengig av tidligere danseerfaring.

– Dette passer for alle som ønsker å trene, uavhengig av kjønn og alder. En får trent kondisjon, styrke og stabilitet uten vanskelig koreografi, og en er ikke nødt til å være en erfaren danser for å være med, forteller Modigh.

 

I Barre Attack opereres det med små grupper – og alle kan være med da det finnes mange alternative øvelser for dem som sliter med skader.

– Er man ny og utrent kan man justere øvelse etter egen form. Det blir så tungt en gjør det til selv, forteller Modigh.

Les også: Vil gi folk en kickstart med trening etter ferien: – Mange går for hardt ut 

Flying Yoga: – noe ingen andre ballettskoler har

Stol Yoga, Flying Yoga, Dans og Bevegelse for godt voksne, Zumba Gold, Barre Attack og Barre Pilates for mor og barn er nyhetene som Studio Nille har oppført på dansemenyen for den kommende sesongen.

Flying Yoga, som står på timeplanen mandager og tirsdager, er en time der det brukes en spesiell hengekøye som er festet i taket.

 

– Det er noe ingen andre ballettskoler har. Det er gøy at vi følger med i tiden, mener Elin.

Stol Yoga står også på programmet i år. Der trener en yoga gjennom ulike øvelser sittende på en stol eller med stolen som støtte.

– Stol yoga passer for dem som sliter med knær og rygg da en ikke gjør like store utslag som i vanlig yoga. Dette passer like godt for begge kjønn, sier Elin.

Les også: Endelig internasjonal kontrakt for Kjerstie Heyn

Gratis prøvetimer første uken

Det vil være gratis prøvetimer på de nye kursene hele den første uken så langt det er plass.

– Vi forstår at det kan være skummelt å melde seg på et kurs man aldri har hørt om eller testet ut før. Nå får en mulighet til å prøve det ut på forhånd. Dans og bevegelse passer for alle, uansett alder.

 

35 års-jubilanten Studio Nille, som i år har 54 kurs på timeplanen og har passert 650 elever, starter også opp kveldskursene mandag. Også der finnes det nyheter for elevene.

– I år har vi lagt til House, Stepp, Contemporary og Show/Funk i timeplanen. Foreløpig er det bra med påmeldinger, men vi har plass til flere. Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang. Det er alltid gøy med noe nytt, og jeg håper folk tørr å gi oss en sjanse på dette. Nå skal vi levere dans til fireåringer så vel som til 100-åringer, sier Elin.