Gå til sidens hovedinnhold

Langer ut mot Larvik i riksdekkende annonse

Artikkelen er over 8 år gammel

Ordføreren: – Han får kjøre det stuntet.

Akkompagnert av Erna og Siv på førstesiden i Dagbladet i går, stilte Jarle Andhøy & Co. spørsmålet om Larvik er Norges kjipeste sommerby. Ikke for å dumme ut Andhøys hjemby Larvik, hevder eventyreren selv.

– Det er ikke for å provosere, men for å sette det på dagsorden utenfor Larvik. Dette bør synes for konkurrerende sommerbyer også utenfor Larvik. Det er et tiltak for å sørge for politikernes argumenter, prosess og avgjørelser kommer ut i full offentlighet. Jeg mener Larvik kommune mangler en klar strategi for hva slags sommersted og identitet vi skal ha, sier Andhøy til ØP.

Under riksavisens oppslag om valgkampen der Siv Jensen advares mot angrep fra Høyres statsministerkandidat Erna Solberg, kommer Larvik som en god nummer to. I annonsen, som gjelder et arrangement på uterestauranten På kanten i Stavern, der Andhøy er medeier, stilles følgende spørsmål innledningsvis: «Er Larvik Norges kjipeste sommerby?».

Listepris for annonsen på førstesiden til Dagbladet er på 55.000 kroner.

– Debatten har kokt på mikronivå lenge, påpeker Andhøy, og viser til folks engasjement etter ØPs oppslag mandag 29. juli der Andhøy langer ut mot Larvik kommune.

Han mener også at flere av næringsaktørene i utelivsbransjen jobber i motbakke med både støy og tidlig stenging av alkoholservering i Larvik.

– Jeg er ikke så opptatt av støy, men av åpningstider og tilbud til alle. Man må legge en strategi for at man i de attraktive sommermånedene skal skape et mangfold, også etter mørkets frembrudd. Det er helt fraværende nå, fortsetter Andhøy, og viser til blant annet Losens trøbbel med naboene, som har medført til at driverne har gitt seg.

Flere naboer har i sommer klaget på bråk fra utestedet På kanten, mens andre har rost initiativet Andhøy & co. har skapt både med Piratfestivalen i juli, og arrangementer på uterestauranten.

Selv hevder han at han ikke bare er opptatt av sitt eget utested, men av Larvik og Stavern som en helhet. Andhøy nevner blant annet Sjøfartsmuseet i Larvik som har vært stengt i tre år, og etterlyser en kommunal strategi for å bygge en profil rundt den unike maritime historien til Larvik.

– Det blir direkte flaut å legge et Thor Heyerdahl-senter her hvis det skal drives like dårlig, sier han.

Ordfører Rune Høiseth (Ap) er ikke like glad for Andhøys krumspring på førstesiden i Dagbladet.

– Kjip for hvem? undrer Høiseth, som mener Larvik og Stavern er sommerbyer allerede.

– Hva er en attraktiv sommerby? Vi scorer høyt på attraktivitet. Vi har kunst, show på Bølgen, Kruttårnet og Citadellet, Farris, Svenner, svaberg, strand og sjø – vi har jo et eldorado. Det er ikke for ingenting at vi har så mange hytter og campingturister, men han får kjøre det stuntet, sier ordføreren.

Høiseth understreker at en god sommerby ikke blir definert av åpningstider på skjenkesteder.

– Men vi skal evaluere det til høsten. Kommunestyret skal få mene noe om hva en sommerby er, sier Høiseth, som også legger til at han har respekt for Andhøys innsats både som eventyrer og for jobben han gjør med Tangerudbakken og for ungdom.

Stor sans for annonsen har han likevel ikke.

Andhøy selv har ikke tenkt til å gi seg.

– Ja til et livligere Larvik, understreker Andhøy, og sier at det vil medføre mer støy for folk.

– Høyere tålegrense for musikk, konserter, støy med mer utendørs i sentrumsområder om sommeren, sier han vil være en konsekvens.

Viktigst av alt mener Andhøy det er ikke å være «kjipest i klassen».

– Næring og kommune må trekke i samme retning om profil og branding som spisser Larvik som et unikt sted, framfor å ikke være den kjipeste i klassen, sier han om bakgrunnen for annonseteksten i går.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.