«Sånn gjør vi det på Langestrand!»

(f.v.) Rikke Vestby Lillemoen, Erika Stjärne, Klara Krane og Liv-Iza Heum gir tommel opp til det nye skøyteanlegget.

(f.v.) Rikke Vestby Lillemoen, Erika Stjärne, Klara Krane og Liv-Iza Heum gir tommel opp til det nye skøyteanlegget. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

FAUs intense dugnadsarbeid og innsats fra lokale ildsjeler har resultert i ny og bedre skøytebane på Langestrand Skole. Tirsdag kveld ble banen åpnet.

DEL

Dette er for fjerde gang at isbanen blir avduket og plastsbarrieren blir klippet av med saks, men i år stiller anlegget med flombelysning som åpner opp for aktiviteter døgnet rundt.

FAU som er en forening for foreldrene på Langestrand, har jobbet beinhardt i de kalde månedene som har vært. Målrettet dugnadsjobbing og med støtte fra mange lokale pådrivere, har de lagt grunnfundamentet for et flott lokalt skøyte anlegg for alle som er interessert.

Får ros

Thomas Løvald har vært en av de mest iherdige sjelene i FAU, og kollegene hans gir han ros og sier at skøytebanen ikke hadde vært her i dag uten han.

– Jeg og et par andre i FAU, har jobbet på spreng i helgen for å gjøre alt klart. Vi har lagt all isen selv med vannslange, og det er moro å se at arbeidet vi har lagt inn gir resultater.

Løvald understreker at det er rom for forbedring og at de ønsker å gjøre mer med anlegget.

(f.v.) Thomas Løvald, Martin Stave, Sander og Marius Stave varmer seg ved bålet i forkant av åpningen.

(f.v.) Thomas Løvald, Martin Stave, Sander og Marius Stave varmer seg ved bålet i forkant av åpningen. Foto:

– Vi føler at vi nå har skapt et anlegg i nærmiljøet som kan brukes aktivt hele året! Det var det som var målet, men det er selvsagt rom for forbedring. Vi ønsker å skaffe en tribune, og å forsterke isen som er der nå, den er ikke helt perfekt. Sånn gjør vi det på Langestrand! Sier en fornøyd Thomas Løvald.

Kan brukes hele året

Med det har FAU i samarbeid med Langestrand skole og rektor Geir Arne Hansen skapt et flott anlegg hvor alle er velkomne. Det kan brukes året rundt, og de har til og med tilrettelagt en øvebane for skøyteaktiviteter for de som er litt usikre med skøyter.

Ordføreren har brutt barrieren og skøytebanen er med det offisielt åpnet!

Ordføreren har brutt barrieren og skøytebanen er med det offisielt åpnet! Foto:

Ordfører Rune Høiseth var tilstede for å klippe over sløyfen, eller i denne sammenhengen plastbarrieren. Med det åpnet han offisielt skøytebanen for fjerde år på råd, et skøyteanlegg som fungerer som en optimal erstatter for skøytebanen som var på fram.

– Dette er jo helt fantastisk! At FAU og Langestrand skole har skapt dette anlegget er fantastisk for alle foreldre og de unge, og selvfølgelig for Larvik i sin helhet. Det er bemerkelsesverdig at de har jobbet så hardt for dette, og jeg syntes de fortjener en aldri så liten hyllest. Det er i tillegg et godt tilskudd til den fysiske aktiviteten her, at barna ved hjelp av isen og flomlyset kan være aktive alle årstider og hele dagen!

(f.v)Kai Rasmussen og Morten Freyer står på i kulda med pølsegrilling.

(f.v)Kai Rasmussen og Morten Freyer står på i kulda med pølsegrilling. Foto:

Enorm jobb for nærmiljøet

Ordføreren er med andre ord fornøyd, og oppfordrer andre til å følge i FAU og Langestrands fotspor.

– De gjør en enorm jobb for nærmiljøet som blir viktigere og viktigere, dette er en god indikasjon på Langestrand skoles fremtid og den ser lys ut! Vi kan jo se på denne åpningen som en forløper til skøytebanen på torget! Sier en smilende Høiseth.

Både barn og voksne fra forskjellige kroker i Larvik har tatt turen i dag.

Både barn og voksne fra forskjellige kroker i Larvik har tatt turen i dag. Foto:

Langestrand skole har fått en flott plattform for vinteraktiviteter, og med det flotte kunstgresset og flommelyset som har ankommet (Noe som manglet da undertegnede gikk der) er det meget ideelle forhold. Alle som ønsker kan låne gratis skøyter og utstyr, så lenge de holder åpent, det vil være utleie regelmessig i helgene til å begynne med. Langestrand ser med det ut til å legge nedleggelsesspøkelse på is, ryktet om nedleggelse har florert med jevne mellomrom. Fremtiden for den lokale skolen ser veldig lys ut!

Vi gleder oss til å prøve ut den nye skøytebanen!

Artikkeltags