Gå til sidens hovedinnhold

Politiet bekrefter at det er savnede Renate som ble funnet død

Artikkelen er over 4 år gammel

LANGESUND: Politiet bekrefter at det var savnede Renate Moen som ble funnet død i vannet i Langesund, mandag kveld. De har så langt ingen grunn til å tro at det har skjedd noe straffbart, men kan ikke utelukke noe.

(Telemarksavisa)

Det opplyser politiadvokat Elin Rike Johansen i Sør-Øst politidistrikt, tirsdag formiddag.

- Det er ingenting som tyder på at det er noen andre. Ingen andre har vært savnet, og utfra den identifikasjonen vi har gjort er det Renate, opplyser Rike Johansen til TA.

Kvinnen som ble funnet i vannet skal ha blitt identifisert ut fra ytre kjennetegn.

- Kan ikke utelukke noe

Det skal ikke ha vært konkrete tips som ledet letemannskapene til funnstedet ved havnebassenget i Langesund. Rike Johansen opplyser at funnet ble gjort av letemannskapene i forbindelse med det vanlige søket.

- Begynner dere å få et klart bilde av hva som har skjedd?

- Vi jobber fortsatt med å finne ut av hva som har skjedd, og vi har så langt ikke kommet frem til noe svar. Vi venter nå på obduksjonsrapporten som vil gi oss mer informasjon rundt dødsårsaken. Vi fortsetter med å gå gjennom tips og andre undersøkelser, men på nåværende tidspunkt har vi ikke noe grunn til å si at det har skjedd noe straffbart, men vi kan ikke utelukke noe. Vi jobber med alle mulige scenario her, sier Rike Johansen.

Ønsker fortsatt tips

Politiadvokaten kan foreløpig ikke gi noe tidspunkt for når obduksjonsrapporten foreligger. De håper at den blir prioritert slik at den kan foreligge i løpet av en dag eller to. Tidligst i morgen vil den foreløpige obduksjondrapporten foreligge.

Politiet ønsker fortsatt tips fra publikum som kan ha sett Renate Moen i tidsrommet natt til lørdag 4. mars og fram til i går ettermiddag, da i området Baneveien, Langesund og havnebassenget.

Ble funnet i nærheten av festlokalet

Det var ved 17.30-tiden, mandag kveld, at en død kvinne ble hentet opp av vannet ved bryggene i Stoa, rett ved fiskemottaket i Langesund.

Politiadvokat Kjetil Langbach opplyste til TA at funnet ble gjort av mannskap fra Røde Kors, og bekreftet at det var en kvinne som var funnet.

Funnstedet i sjøen var bare noen hundre meter unna festen der 25 år gamle Renate Moen forsvant fredag kveld.

Moen ble meldt savnet etter at hun ble borte fra en fest fredag kveld. Mens venner startet søk og leting allerede lørdag, gikk politiet ut med etterlysning og savnetmelding søndag.

Les også: Kan ha funnet Renates klær i søppelkasse

Les også: Venninnen til Renate: - Hun ble bare borte

Mandag var store letemannskaper ute og søkte etter den 25 år gamle jenta i Langesund. Som følge av funnet i vannet ble leteaksonen avsluttet. Hennes pårørende ble varslet om funnet.

Venninne: - Var plutselig borte

En venninne av Renate Moen, som deltok på den samme festen fredag kveld, har fortalt til TA at Moen plutselig ble borte fra festen.

– Det var en ganske livlig fest og vi drakk ganske mye. Renate gikk ut en gang, da fikk jeg hentet henne inn igjen. Men plutselig var hun borte igjen. Da jeg løp ut å så etter henne var hun bare borte. Men hva klokken var det aner jeg ikke, sa venninnen.

Venninnen forteller at de ikke var så mange på festen, men at hun ikke har den helt oversikt over akkurat hvor mange det var.

– Det var så rart, for hun forsvant jo uten både mobiltelefon og veske, det likner jo ikke Renate i hele tatt. Så jeg tenker jo litt at hun må ha blitt hentet eller noe, men jeg synes det er rart.