Lar mordersneglene drikke seg i hjel – på mørkt øl

Mette Thjømøe fant fram gammelt mørkt øl, og dermed var snegleproblemet løst.

Mette Thjømøe fant fram gammelt mørkt øl, og dermed var snegleproblemet løst. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Les også:

DEL

Mette Thjømøe i Larvik har funnet fram til en effektiv måte å bli kvitt brunsneglen på. – Men det kan fort bli dyrt. De er mange og veldig tørste, sier hun.

Mette Thjømøe forsøkte det meste for å bli kvitt plageåndene som tok for seg av gressløken og blomstene sine. Til slutt gjorde hun et siste forsøk.

- Jeg kjøpte inn noen små plastskåler som jeg gravde halvveis ned i hagen. Så hentet jeg noen flasker med mørkt øl som hadde gått ut på datoen, og endelig fant jeg en effektiv løsning for å bli kvitt de små beistene, forteller hun til ØP Nett.

Det viste seg at ølet raskt falt i smak hos plageåndene, og nå er det tomt for øl i huset.

- Ølet trekker sneglene til seg, og det er tydelig at de drikker. Ølet blir borte, og sneglene blir værende i skålene. Så er det bare å helle dem over i en saltoppløsning, og problemet er ute av verden, sier Mette Thjømøe.

Om sneglene blir så beruset at det til slutt sovner, eller om de bare drukner i plastskålene, vet hun ikke, men de går ikke i oppløsning.

- De blir i alle fall liggende, og da er det enkelt å få dem vekk, sier hun.

Nå må hun ut på byen for å kjøpe mer øl.

- Men det må være mørkt øl, og det er mange snegler ennå, så jeg får kjøpe inn et lager. Dette er i alle fall en metode jeg trygt kan anbefale. Den virker garantert, sier hun til avisa.

Artikkeltags