Gå til sidens hovedinnhold

Vil bygge nye bruer i Kjærra

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag er omtrent hele Lardal på beina for å skape en feiende flott familiedag i Kjærra fossepark. Arrangørene håper spesielt at folk fra hele Larvik kommune vil ta turen for å bli bedre kjent i den nye storkommunen.

– Kom til oss! Nå har hele bygda trommet sammen en skikkelig dugnadsgjeng for å skape et flott arrangement, sier Lars Johan Røsholt, varaordfører i Lardal og leder av den politiske Bli kjent-gruppa.

Prosessen med å gjøre folk fra Lardal og Larvik bedre kjent med hverandre og sin nye storkommune, går sin gang. Lørdag 26. august er det familiearrangement i Kjærra, som er Lardal kommunes 1.000-års sted. I Indre havn i Larvik blir det arrangement 2. september.

– Dette er en unik mulighet til å møte kjente og ukjente, og vi kjenner stor stolthet over å vise fram hva bygda har å by på, sier Røsholt, som mener Kjærra er et ypperlig sted å bygge bruer mellom mennesker og kommuner.

LES OGSÅ: Jon Inge vil ha gjerdet fullt av BH-er

 

Sang og revy klokken 12

Arrangementet starter klokken 12 og varer til klokken 16. Det anbefales å være der til åpningen.

– Da blir det hilsener fra begge kommunene, det blir sang og makebiter fra revygruppa Splitter pine, forteller Ove Røsholt, som for intervjuets anledning har på seg T-skjorte fra siste revy og gruppas eget ordførerkjede.

– Det er laget av plastikk og tynn kjetting, gliser Ove Røsholt, og legger til:

– Vi har det til Larvik òg.

Lørdag skal revygruppa fra Breidablikk vise noen av sine beste smakebiter, og Ove Røsholt skal gestalte ordfører Knut Olav Omholt. Han lover underholdning både om kommunesammenslåing og lokalavisa Østlands-Posten.

LES OGSÅ: Sauen Janne brakk beinet, men bonden visste råd

Lover hoppende laks

Det er Stiftelsen Kjærra Fossepark som er teknisk arrangør for arrangementet, og nestleder Heidi Skaug gleder seg.

– Kjærra er en fantastisk møteplass, og vi synes det er så flott at vi har fått hele 23 ulike grupper, fra frivillighet og næringsliv, som bidrar, sier hun.

Det blir mange aktiviteter, konkurranse og underholdning, som blant annet hestekjøring, kasting av huldrehale, natursti, guiding fra Geoparken og Kjærra Laxefiske. Det blir også gode muligheter til bare å rusle rundt og kikke på området.

– Og Kari fra kafeen på Høyt og Lavt kommer til å være her for å selge kaffe og gjærbakst, sier Skaug.

Tore Flåtten fra Waterproof Flyfishing skal ha med seg fiskestenger, og kan både demonstrere og lære bort. Han forteller at det er uvanlig mye laks i elva.

– Det er en av de beste sesongene noensinne. Jeg kan omtrent garantere at du får se hoppende laks hvis du går til Kjærrahølen, sier han.

Omtrent klokken 13.30 skal ordførerne Rune Høiseth og Knut Olav Omholt i duell mot hverandre. Grenene de skal konkurrere i er kasting av huldrehale og fluefiske.

– Det er også en skikkelig godbit, mener Ove Røsholt, som også har forslag til førstepremie klar:

– Den som vinner kan bli ordfører i nye Larvik, smiler han.

LES OGSÅ: Fire av seks nye toppsjefer i kommunen er ansatt

 

Disse deltar i Kjærra

O-laget, NAV Norske akevitters venner avdeling Lågendalen, Styrvoll skytterlag, Lågendalen Rotaryklubb, Svarstad idrettslag, Kjærratunet, Høyt og Lavt, Lardal historielag, Pensjonistforeningen, Lardal musikkorps, Sanitetsforeningen, Larvik og omegn turistforening LOT, Lardal Klokkergårds venner, Waterproof Flyfishing, Kjærra Laxefiske, Lardal 4-H, Bygdekvinnelaget, Lardal hesteforening, Geoparken, Stiftelsen Kjærra Fossepark, Linnea Lindtvedt, Christina Franksdatter Bøhler, Maria Gråberg Røsholt, Styrvoll ungdomslag, revygruppa Splitter Pine og kommunepolitikerer fra både Lardal og Larvik.

 

Kommentarer til denne saken