Etter de siste dagenes hendelser i Syria, med rapporter om bruk av kjemiske våpen mot sivile i Syria, flere av dem barn, etterlyser Hiam Al-Chirout handling. Fredag samlet en gruppe mennesker seg på Torget i Larvik for å gjøre det samme.

LES OGSÅ: Død person funnet

Larviksfolk møtte opp i solidaritet

Arrangementet på Torget fredag, som skulle markere solidaritet med det syriske folk og etterlyse en ende på krigen, trakk en gruppe mennesker til Larvik sentrum.

Blant dem var Trond Levsaker, som i siste liten fikk høre om markeringen.

– Og da måtte jeg møte opp. Etter de siste dagers forferdelige bilder og nyheter fra Syria, ønsker jeg å vise solidaritet. I det ligger et håp om at markeringer overalt sender meldinger til dem som er berørt. Til dem som gjør dette, ja, men først og frem til dem som er berørt, mener han.

– Budskapet er at det er mange som bryr seg, sier Line Møller, som også deltok på markeringen.

De to skryter begge av Al-Chirouts arbeid og initiativ.

 

– Hiam gir seg aldri. Hun har uuttømmelig medmenneskelighet og engasjement, og det inspirerer andre. Det er fantastisk å ha sånne mennesker, mener Levsaker.

Deltaker Karin Frøyd forteller at hun føler en forpliktelse til å møte opp på arrangementer som fredagens markering.

– Og vi skulle selvsagt gjort mer enn å støtte organisasjoner og vise støtte. Men vi er her for dem som er i landet og lider og for dem som har sine i landet, sier hun.

LES OGSÅ: Lastebil kjørte inn i folkemengde i Stockholm sentrum

– Får ikke sove lenger

Blant fredagens deltakere var også Abdelaziz Altinawi, som har vokst opp i den syriske byen Zabadani. Han forteller at han hele tiden følger med på nyhetene fra Syria.

– Det er forferdelig å se innbyggerne som hvert eneste sekund mister familie og venner. Det finnes ikke ord som kan forklare hva vi opplever og føler, sier han.

Aktivist Hiam Al-Chirout, som arrangerte fredagens markering, forteller at hun selv er sterkt preget av den siste tidens nyheter.

– Jeg får ikke sove lenger, sier hun og rister på hodet.

– Verden må våkne, og krigen i Syria må stoppes, sier hun.

På spørsmål om hva larviksfolk kan gjøre, svarer hun at det å vise støtte i seg selv er positivt.

– Folk må vise at solidaritet, for eksempel ved å støtte organisasjoner som Røde Kors eller Redd Barna, som jobber for syriske flyktninger og for fred, sier hun.

– Jeg er ikke optimist lengre. Det må jeg bare innrømme. Men jeg håper fremdeles på at jeg skal få høre at det er blitt fred i Syria, sier hun.

Til helgen drar hun til Tyrkia, der hun blant annet skal besøke en skole hun har vært med å etablere for syriske barn.

LES OGSÅ:  Politiet: – En storm av klager på russen