Etter noen år med litt færre medlemmer er Østre Halsen KFUK-KFUM tilbake for fullt

GLEDER SEG: Bak f.v. Thor Kristian Larsen, Magnus Andrè Bærug Hansen, Anita Storaker Gregersen, Oda Wallin Hausvik, Aurora Elea Larsen og Lars Magnus Johansen. Foran f.v. Ronja Terese Larsen og Jonas Olai Bærug Hansen.

GLEDER SEG: Bak f.v. Thor Kristian Larsen, Magnus Andrè Bærug Hansen, Anita Storaker Gregersen, Oda Wallin Hausvik, Aurora Elea Larsen og Lars Magnus Johansen. Foran f.v. Ronja Terese Larsen og Jonas Olai Bærug Hansen. Foto:

Endelig er tilbudet større for speidere på Halsen, Valby og Tjølling

DEL

– Anita har vel vært her gjennom en hel generasjon, snart to, ler Thor Kristian Larsen.

Anita Storaker Gregersen har ledet speidergruppen på Østre Halsen de årene den har hatt litt færre medlemmer, og kun tatt inn speidere som har vært med i en annen speidergruppe.

– Vi har vært 12–14 stykker på det meste de siste årene, men nå ønsker vi å åpne opp for alle som kunne tenke seg å være speider, det er allerede 16 stykker som er påmeldt fra og med 26. august, forteller Anita.

LEDERE: f.v. Lars Magnus Johanse, Anita Storaker Gregersen og Thor Kristian Larsen skal lede speidergruppen på Østre Halsen.

LEDERE: f.v. Lars Magnus Johanse, Anita Storaker Gregersen og Thor Kristian Larsen skal lede speidergruppen på Østre Halsen. Foto:

Østre Halsen KFUK-KFUM har stor tro på at de vil bli en stor gruppe, siden de kan nå ut til barn, ungdom og voksne på Halsen, på Valby og i Tjølling.

Årets første møte er 26. august. Da møter man 18.00 i Østre Halsen kirke, blir litt kjent med de nye speiderne og grille pinnebrød, møtet er ferdig 19.30. Du trenger ikke melde deg på, det er bare å møte opp.

Årets andre møte er 2. september 18.00 – 20.00. Da skal man møte i Kilen i Farris for å padle kano.

– En ting med speidere er at de ønsker å være mest mulig ute, forteller Thor Kristian.

Ved å være speider lærer man seg ikke bare å være ute, men man lærer også å danne vennskap, som Oda Wallin Hausvik og Aurora Elea Larsen har gjort. De er bestevenner, og går på skole og speider sammen.

Magnus André Bærug Hansen, Oda Wallin Hausvik og Aurora Elea Larsen er enige om at i speideren har de lært å være beredt, å være ute i naturen, danne vennskap, å stole på hverandre, samarbeide og kunnskap om mye, blant annet førstehjelp.

Dette er noen av speiderene som skal begynne i Østre Halsen KFUK-KFUM.

Dette er noen av speiderene som skal begynne i Østre Halsen KFUK-KFUM. Foto:

Alle fra 2. klasse og oppover er ønsket hjertelig velkommen til speideren.

I løpet av året blir det arrangert flere turer, blant annet på Knattholmen for de yngste, Landsleir hvert 4. år, tur til Danmark sommeren 2020, hyttetur en gang i halvåret og speiderne skal bli sendt på haik.

– Det er viktig å nevne at vi er en del av organisasjonen KFUK-KFUM, som er en kristen organisasjon, sier Anita.

– Vi har også masse plass til barn med forskjellige utfordringer, forutsett at de har sine egne ledsagere om det er nødvendig. Om det blir mange med spesielle behov så hadde det vært utrolig flott å lage en egen gruppe for dem, avslutter Thor Kristian.
Artikkeltags