TV-aksjonen 2018: For mange bøssebærere i Stavern!

Bidrar: Politistudentene Odin Ulvestad, Silje Hestad Valland, Christoffer Birkeland og Rikke Rise Dullum hoppa i bilen for å gå med bøsse i Larvik da det var fullt i Stavern.

Bidrar: Politistudentene Odin Ulvestad, Silje Hestad Valland, Christoffer Birkeland og Rikke Rise Dullum hoppa i bilen for å gå med bøsse i Larvik da det var fullt i Stavern. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Frivillige ble sendt til Larvik da det ikke var fler ruter å gå i Stavern. – Viser enormt engasjement!

DEL

Søndag er det igjen tid for aksjonen som blir kalt verdens største dugnad.

I år går bidragene til Kirkens Bymisjon for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn.

– Problemet med ensomhet blir dessverre større. Jo rikere vi blir, dess større blir ensomheten blant enkelte. Derfor er denne aksjonen viktig, sier aksjonsansvarlig for Larvik Anne Thorenfelt.

LES OGSÅ: Sven Nordin om Norges dyreste TV-drama: - Jeg er en brikke i et svært spill

Bøssebærere til å fylle opp alle rutene

Mellom 16.00 og 18.00 21. oktober går bøssebærere i hele landet og banker på dører for å høre om folk vil gi et bidrag til årets aksjon.

Blant dem som ønsket stille opp som bøssebærere er Christoffer Birkeland, Silje Hestad Valland, Rikke Rise Dullum og Odin Ulvestad.

Klokka er ikke engang 16.00 da vi møter dem på vei inn til DNB-kontorene, som er samlingspunkt for bøssebære-aksjonen i Larvik.

– Hele Stavern er dekt. De var tomme for kart, så vi ble sendt hit, forteller Christoffer.

Politistudentene var klare for tur, så da de ble spurt om de kunne reise til Larvik i stedet, var det ikke noe å tenke på.

– Vi sa ja, selvfølgelig, og hoppa i bilen hit!

Leder for organiseringen i Larvik Anne Thorenfelt er glad for alle de ekstra bøssebærerne som kommer inn dørene.

– Fra å mangle 20 stykker ser det ut til at vi får fylt opp alle rutene!

Frivillige: Gro Hvaara, Marion Federl, Anita Lødrup, Randi K. Ferstad, Heidi Holm Evensen, Katinka Lødrup, Anne Thorenfelt og Kathinka Steene Beisland stiller opp for å organisere bøssebærene.

Frivillige: Gro Hvaara, Marion Federl, Anita Lødrup, Randi K. Ferstad, Heidi Holm Evensen, Katinka Lødrup, Anne Thorenfelt og Kathinka Steene Beisland stiller opp for å organisere bøssebærene. Foto:

– Dette er nok hjertebarnet til fler av oss

– Ingen formål er dårligere enn andre, men jeg tror at aksjonen i år er litt spesiell for mange. Dette sitter litt i hjertet vårt, sier Heidi Holm Evensen.

Flere av de andre frivillige er enige:

– Dette er nok hjertebarnet til fler av oss. Det er flott å kunne ha et fokus på å hjelpe folk som faller utenfor. Vi som til daglig jobber med folk kjenner oss igjen i denne saken, sier Anita Lødrup.

Hun er med og organiserer bøsser og ruter for alle de frivillige som kommer for å gå. Datteren Katinka Lødrup er også på plass, og kan bekrefte morens ord:

– Jeg jobber som psykolog, og er veldig glad for den støtten vi har i Kirkens Bymisjon. De hjelper med bolig, jobber og sosialt samvær. Arbeidet de gjør er fantastisk!

De frivillige har et ønske om at Kirkens Bymisjon kan komme til Larvik.

– Alle byer har et behov, også Larvik. Vi vil gjerne ha et møtested her, sier Anne Thorenfelt.

LES OGSÅ: – Har tjent på å være åpne om det

Frivillige bankmedarbeidere

– Det er så gøy å se så mange som kommer! Det startet visstnok veldig tidlig i Larvik, før det egentlig skal kl. 16.00, og det viser jo engasjement!

Heidi Holm Evensen jobber i DNB, og er på plass som frivillig oppteller for TV-aksjonen. Jobben bankmedarbeiderne gjør under TV-aksjonen er på frivillig basis. I Larvik kommune er det DNB som står for opptellingen, og fire damer skal utover kvelden ta seg av telling og rapportering.

– TV-innsamlinga er noe spesielt, det er hyggelig å kunne være med på det, sier Heidi.

DNB er hvert år ansvarlig for den praktiske tilretteleggingen av opptelling og rapportering av det som samles inn til TV-aksjonen, mens både sparebanker og DNB landet rundt bidrar i tellingsarbeidet.

– Vi i DNB ønsker å bidra og stiller også i år opp gratis for TV-aksjonen. Det er hyggelig at DNB Larvik kan være det naturlige samlingspunktet ved en så viktig dag, sier Marit Kaupang Klewe fra DNB Larvik.

Vipps ditt bidrag: Ingen kontanter til bøssebærerne? Da kan du bidra via Vipps!

Vipps ditt bidrag: Ingen kontanter til bøssebærerne? Da kan du bidra via Vipps!

Larviksskilt på nasjonal auksjon

Larvik kommune ga de to Larviksporten-skiltene som hang i hver sin ende av tunnelen på gamle E18 til TV-aksjonen for auksjonering. I skrivende stund søndag ettermiddag, før skiltene var vist på TV, var høyeste bud kommet til henholdsvis 2700 og 2400 kr for de to skiltene.

Auksjonen holder på fram til midnatt søndag kveld.

Av den totale summen som kommer inn til aksjonen står organisasjoner og næringsliv for store bidrag, også i Larvik.

Søndag ettermiddag er kommunen selv største bidragsyter med 75.000 kroner. Etter følger produsent av radiokommunikasjonsutstyr Jotron AS med 20.000 og anleggsmaskin-leverandøren NASTA med 15.000. Larviksbanken AS og Trollborg Invest bidrar begge med 10.000 kroner.

Auksjonert bort: Skiltene som hang på Larviksporten ble gitt til TV-aksjonen av Larvik kommune. De ender opp hos høystbydende. Ole Martin Holthe fra UTD og varaordfører Olav Nordheim sørget for å få skiltene til Oslo.

Auksjonert bort: Skiltene som hang på Larviksporten ble gitt til TV-aksjonen av Larvik kommune. De ender opp hos høystbydende. Ole Martin Holthe fra UTD og varaordfører Olav Nordheim sørget for å få skiltene til Oslo. Foto:

LES OGSÅ: Lise ville gjøre noe spesielt til kjærestens bursdag. Nå står hun eneansvarlig som arrangør for Hellbillies-konsert

Artikkeltags