Snart kommer denne gjengen og banker på døra di

VIL HA NY REKORD: Russen håper givergleden er stor i Larvik når de skal gå rundt med bøsser onsdag førstkommende. Lars Fleshe Hellenes (f.v.), Nadia Storhaug, Jenny Myrland Johansen, Jarle Gogstad,  Nora Christiansen, Finn Gross Maurer, Lisa Gross Maurer og Andrea Eftang Rø sitter i aksjonskomiteen. Gogstad representerer Kreftforeningen og var invitert inn av russen for å fortelle sin historie.

VIL HA NY REKORD: Russen håper givergleden er stor i Larvik når de skal gå rundt med bøsser onsdag førstkommende. Lars Fleshe Hellenes (f.v.), Nadia Storhaug, Jenny Myrland Johansen, Jarle Gogstad, Nora Christiansen, Finn Gross Maurer, Lisa Gross Maurer og Andrea Eftang Rø sitter i aksjonskomiteen. Gogstad representerer Kreftforeningen og var invitert inn av russen for å fortelle sin historie. Foto:

250 elever ved Thor Heyerdahl er klare for å ta et krafttak mot kreft.

DEL

Onsdag 14. mars er innsamlingsaksjonen «Krafttak mot Kreft», der pengene i år går til forskning på senskader og tilbud til de som lever med senskader etter kreftbehandling.

– Vi har jobbet lenge mot dette, og er klare. Engasjementet blant elevene er på topp og mange har meldt seg som bøssebærere, sier Nora Christiansen i aksjonskomiteen.

Prøver å dekke hele kommunen

Mellom klokka fem og sju onsdag ettermiddag skal elevene ringe på så mange dører de klarer i hele Larvik.

– Det er litt vanskelig å si om vi klarer å dekke hele kommunen. Slik det ser ut nå, så gjør vi det, også Lågendalen med Kvelde og Svarstad. Det avhenger litt av hvor mange som dukker opp. Men russen virker veldig ivrige til å være med, så jeg tror vi skal klare det sier Nora, og opplyser om at i Stavern er det elever fra folkehøgskolen som går.

Aksjonskomiteen har en oppfordring til alle som får besøk av en bøssebærer på onsdag.

– Fint om folk har småpenger klart! Og dersom man ikke er hjemme i det aktuelle tidsrommet, eller det ikke er noen som ringer på denne dagen, så er det flere muligheter. Man kan for eksempel vippse beløpet til 421041, opplyser de.

Aksjonskomiteen understreker hvor viktig temaet for årets innsamling er.

– Det er viktig å kunne leve et så godt liv som mulig etter kreftbehandlingen. Derfor er dette viktig – og meningsfylt. Kreft kan ramme oss alle, og de aller fleste kjenner noen som er rammet av sykdommen, sier Lisa Gross Maurer.

KLARE FOR AKSJON: Russen er klar for et skikkelig krafttak mot kreft. Her reprsentert ved fem av elevene i aksjonskomiteen: Nadia Storhaug (f.v.), Nora Christiansen, Finn Gross Maurer, Andrea Eftang Rø og Lisa Gross Maurer.

KLARE FOR AKSJON: Russen er klar for et skikkelig krafttak mot kreft. Her reprsentert ved fem av elevene i aksjonskomiteen: Nadia Storhaug (f.v.), Nora Christiansen, Finn Gross Maurer, Andrea Eftang Rø og Lisa Gross Maurer. Foto:

Digital innsamling

Nytt i år er at det også er lagt til rette for en digital innsamling som allerede har åpnet.

Så langt er det samlet inn 5570 kroner, der Kiwi Nanset og Porsgrunn lungeklinikk har gitt mesteparten.

Her kan du gi støtte!

– Vi skulle ønske bidraget fra bedrifter var enda høyere, men det er absolutt ikke for sent å bidra. Det er mulig å donere penger på nettsidene våre også etter selve aksjonsdagen, oppfordrer Nora Christiansen.

Krafttak mot kreft

■ Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon.

■ Siden de første bøssebærerne gikk fra dør til dør i 2006 er det blitt samlet inn over 260 millioner kroner til kreftsaken gjennom Krafttak mot kreft.

■ Russen er en stor andel av deres bøssebærere. 

■ Selve aksjonsdagen er lagt til onsdag 14. mars, der pengene i år går til forskning på senskader og tilbud til de som lever med senskader etter kreftbehandling.

■ I år er det i tillegg opprettet en digital innsamling som er åpen for bidrag fra 11.01.2018.

■ Dette er tilbud for enkeltpersoner og spesielt for bedrifter, som ikke fhar mulighet til å støtte på selve aksjonsdagen. Bedriftens navn og beløp vil bli vist på innsamlingsiden, hvor det også er mulig å legge til en liten kommentar om man ønsker det.

Artikkeltags