Larvik-mannen mente vekteren var arrogant – truet med vold og drap

Artikkelen er over 1 år gammel

Listen over lovbrudd var lang da 27-åringen fra Larvik ble stilt for retten igjen i mars.

DEL

Rekken av lovbrudd i 2017 begynte i februar. Da stjal han en lommebok fra en kunde ved Coop i Nansetgata. Lommeboken tok han fra disken, forsynte seg med en 50-lapp og kastet lommeboken i søpla utenfor.

En natt midt i mai endte kjøreturen med en utforkjøring i Verningensvingene. Han skal da ha vært ruset på amfetamin og hasj, men skyldte utforkjøringen på en hjort i veien.

I mai ble han tatt med narkotika i blodet, kjørende på E18. Bilen han brukte var utstyrt med stjålne skilt.

Ved et tilfelle unnlot han også å stanse for politiet i Sandefjord da han var ute og kjørte. Ingen av gangene han kjørte bil hadde han gyldig førerkort. Det mistet han i 2012.

Mannen var også tiltalt for narkotikabesittelse og narkotikabruk.

Ikke mindre enn 19 tiltalepunkter måtte retten ta stilling til denne gangen.

LES OGSÅ: Presset kniv mot nakken til taxisjåfør og truet til seg drosjen – politijakt på E18

Stjal krem – truet med drap

Retten anså de alvorligste lovbruddene å være kjøring i ruspåvirket tilstand og alvorlige trusler mot en vekter. Tiltalte skal etter å ha blitt tatt på fersken med stjålet fuktighetskrem blitt stanset av en vekter ved Farmandsstredet i Tønsberg. Han skal ha opplevd vekteren som arrogant og at det var grunnen til at han truet med å slå ham og drepe ham når han var ferdig på jobb. Dette skjedde i desember i fjor.

Tiltalte, som er dømt tre ganger tidligere, blant annet for ran, møtte ikke selv opp da saken skulle behandles i Larvik tingrett i mars.

Saken gikk som planlagt likevel. Via telefon med sin forsvarer erkjente han straffskyld for alle punktene. Han skal også i politiavhør erkjent straffskyld.

LES OGSÅ: Frednes fikk tre års fengsel for kidnapping – straffet ni ganger før

Retten var i tvil om straffen

I dommen fra Larvik tingrett kommer det fram at retten var i tvil om det var riktig å dele dommen i noe betinget og noe ubetinget fengsel. «Retten har imidlertid kommet til at det er riktig å forsøke, og velger å legge vekt på NNs uttalelser om at han nå ønsker å legge denne delen av livet sitt bak seg», står det i dommen.

Konklusjonen ble dermed seks måneder fengsel, der tre av månedene ble gjort betinget. Han må også betale en bot på 5.000 kroner, erstatte den frastjålne lommeboken og fuktighetskremen. I tillegg må han betale saksomkostninger på 1.500 kroner og mister igjen retten til å kjøre bil.

Artikkeltags