Bli med på tur til Vestfolds høyeste foss

SAMARBEID: Politikere og Turistforeningen samarbeider for å gjøre innbyggerne bedre kjent i nye Larvik kommune. F v. Ola Leinæs (leder LOT), Mette Flaaten (turleder Malmøya), Ellen Næss (aktivitetsleder LOT), Eva Thrane Nielsen (leder Padlehytta og turleder Malmøya), Ole Wiik (turleder Trollfoss), Lars Johan Røsholt (politiker), Solveig Skjærsvik (turleder DNT Ung) og Thomas Løvald.

SAMARBEID: Politikere og Turistforeningen samarbeider for å gjøre innbyggerne bedre kjent i nye Larvik kommune. F v. Ola Leinæs (leder LOT), Mette Flaaten (turleder Malmøya), Ellen Næss (aktivitetsleder LOT), Eva Thrane Nielsen (leder Padlehytta og turleder Malmøya), Ole Wiik (turleder Trollfoss), Lars Johan Røsholt (politiker), Solveig Skjærsvik (turleder DNT Ung) og Thomas Løvald. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Aktivitetene for at folk fra Larvik og Lardal skal bli bedre kjent i sin nye storkommune fortsetter. Søndag er det tur til Trollfoss i Lardal. – Det er en perle, sier Ellen Næss i Turistforeningen.

DEL

I mai arrangerte Larvik og omegns turistforening (LOT) og Bli kjent-komiteen fellestur til Malmøya i Viksfjord. Nå er det Lardals tur til å vise fram sine naturlige severdigheter, og da er Trollfoss i Daleelva et selvsagt valg.

– Trollfoss er spektakulær! fastslår Lars Johan Røsholt, varaordfører i Lardal og leder i Bli kjent-komiteen, som består av fire lokalpolitikere fra de to kommunene.

Trollfoss er Vestfolds høyeste foss. Fallet er ikke mer enn 12 meter, men er imponerende nok. Blant annet fordi fossen og elva går i en canyonlignende område.

Klar på søndag

Ellen Næss, aktivitetsleder i LOT, håper mange har lyst til å bli med.

Det er oppmøte på Larvik bibliotek søndag 13. august klokken ti. Da fyller vi opp bilene, og tar en liten bensinspleis til sjåføren. Vi kjører oppover fylkesvei 40, forbi Steinsholt, og tar til venstre inn til Ole Wiik. Stedet er skiltet med «Pinåsløpet», og ligger til venstre rett etter brua over Daleelva. Vi begynner å gå cirka klokken 11, forklarer Næss.

JUV: Hvis det er for stor vannføring i Daleleva er det ikke mulig å komme ned til Trollfoss. Turistforeningen håper søndagens vær og vannføring blir helt perfekt.

JUV: Hvis det er for stor vannføring i Daleleva er det ikke mulig å komme ned til Trollfoss. Turistforeningen håper søndagens vær og vannføring blir helt perfekt. Foto:

Hun regner med at mange som besøker fossen for første gang får seg en overraskelse.

– Dette er en perle i den nye kommunen vår. Jeg har bare vært der en gang, men det var kjempeflott. Noen synes kanskje det er litt tidlig i tursesongen, men vi er vel klare for å forlate strandlivet nå? Ole Wiik skal guide, og han er superspesialist på dette området, sier hun.

LES OGSÅ: Lurer du på noe om kommunesammenslåingen? Da finner du trolig svaret på denne nye nettsiden

Lurer du på noe om kommunesammenslåingen? Da finner du trolig svaret på denne nye nettsiden

Når vi nå skal bli en ny, stor kommune, så er det så viktig at innbyggerne blir kjent og får utvidet sin horisont.

Lars Johan Røsholt

– Spektakulær tur!

Lars Johan Røsholt bor på Steinsholt, og han ser fram til å vise fram en av bygdas store severdigheter.

– Dette er en spektakulær tur. Vi skal gå over Pinås, og derfra er det flott utsikt over bygda. Når vi nå skal bli en ny, stor kommune, så er det så viktig at innbyggerne blir kjent og får utvidet sin horisont. Nye Larvik inneholder vanvittig mange steder som vi ikke benytter oss av. Å gå tur er den beste formen for hverdagstrening som finnes. Naturen er verdens største treningssenter, og det er helt gratis, sier Røsholt.

Han er overbevist om at stolthet, kjennskap og identitet er viktig både for innbyggere og for kommunen.

– Nye Larvik har stor bredde, er sammensatt og innholdsrik. Dette er med på å gi oss stolthet og identitet. Både for oss selv, men også for å få flere innbyggere. Fornøyde innbyggere er vår beste reklamekanal, sier han.

LES OGSÅ: Ber folk hoppe til køys og lage tidenes første nyttårsbarn i nye Larvik

Trenger litt muskler

Ellen Næss forteller at turen er noe krevende. Barn bør være fra åtte år og oppover. Det er flere stigninger, og det er bratt ned til elva, men det er pauser underveis.

– Vi har delvis værforbehold. Tur til Pinås blir det uansett. Men hvis det er for mye vann i elva, kommer vi ikke ned til fossen. Alle må ta med niste og drikke, samt passende klær og sko. Jeg regner med at hele turen tar rundt fire timer. Det er ingen påmelding, det er bare å møte opp, sier Næss.

Mer på gang

Det er flere arrangementer på gang for å gjøre folk fra de to kommunene mer kjent med hverandre. I slutten av august og starten av september arrangeres det familiedager i henholdsvis Kjærra fossepark i Lardal og Indre havn i Larvik.

LES OGSÅ: Videre i de samme løypene

Tur til Trollfoss

Turen arrangeres søndag 13. august. Selve gåturen starter cirka klokken 11, og tar rundt fire timer.

Fra Larvik: Møt opp for felleskjøring/veivisning på Larvik bibliotek klokken 10. Turen går oppover Lågendalen, langs fylkesvei 40. Et par kilometer etter Steinsholt går det en bru over Daleleva. Ta til venstre rett etter brua. Det står skiltet til Pinåsløpet. Hold svingen til venstre og etter et par hundre meter kommer du inn i gårdsplassen til guide Ole Wiik.

Fra Svarstad: Kjør sørover på fylkesvei 40. Rett før Daleleva tar du til høyre. Skiltet Pinåsløpet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken