– Det er mange steder som har flere spisesteder, men kvaliteten på stedene jeg besøkte i Larvik var imponerende

GOD KVALITET: Mat fra Norge-redaktøren syntes kvaliteten var god på de fire spisestedene han besøkte. Skrei på Grand var perfekt stekt, i følge redaktøren.

GOD KVALITET: Mat fra Norge-redaktøren syntes kvaliteten var god på de fire spisestedene han besøkte. Skrei på Grand var perfekt stekt, i følge redaktøren. Foto:

– Bedehuset var jo helt enestående. Jeg fikk lyst til å spise alle måltider der, sier Per A. Borglund som var 48 timer i Larvik for magasinet Mat fra Norge.

DEL

Borglund er redaktør for Aftenpostens matmagasin Mat fra Norge, og farter land og strand rundt på jakt etter gode matopplevelser. Nå har han vært i Larvik på en intensiv visitt, og resultatet kan du lese i den siste utgaven.

– Jeg skulle selvfølgelig vært i Larvik på sommeren – men med 12 utgivelser i året, sier det seg selv at jeg ikke kan dra til alle steder på den deiligste tiden, sier redaktøren.

Borglund var i Larvik ei helg, og hadde fått med seg noen anbefalinger på forhånd.

– Det er mange steder på størrelse med Larvik som har flere spisesteder, men desto mer imponerende var det å få den gode kvaliteten på de stedene jeg besøkte, sier han.

(saken fortsetter under bildet)

Per A. Borglund ble begeistret for maten på Bedehuset.

Per A. Borglund ble begeistret for maten på Bedehuset. Foto:

Takk og amen

Han synes det er hyggelig når spisestedene har ting på stell, for det er ikke hyggelig å «slakte» folk.

– Du ble begeistret for Bedehuset?

– Ja, dit vil jeg tilbake! Et sympatisk sted med god meny og for en mat! utbryter han.

I Mat fra Norge skriver Borglund etter å ha smakt lunsjretten Skagen Toast: «Og for en smak! Brødet var fantastisk, og både rekene og laksen var av ypperste kvalitet. Å spise en slik rett nærmer seg fartruende en religiøs opplevelse. Takk og amen».

– Jeg merker jo fort når jeg kommer på et nytt sted om det er folk som tar mat på alvor. Om de bruker råvarer etter årstid, for eksempel, sier han.

(saken fortsetter under bildet)

Fiskesuppa på Farris Bad falt også godt i smak.

Fiskesuppa på Farris Bad falt også godt i smak. Foto:

LES OGSÅ: På denne restauranten kan du få en billig middag denne uken: – Tilbudet er kjempepopulært

Bøkeskog og rosa torsk

Per A. Borglund falt for Bøkekroas sjarm i den vakre Bøkeskogen, og koste seg med flesk og duppe.

– Alle koser seg der på rent instinkt, humrer han og snakker begeistret om hjemmelaga og god mat.

– Hva synes du om Farris Bad?

– Jeg tenker at restauranten på Farris Bad er litt stiv. Jeg fikk en følelse av at jeg ikke kunne gå dit uten slips. Så jeg var fornøyd med å teste barmenyen. Der var det deilig å slappe av med små, velsmakende retter og flott utsikt.

– Du likte frokosten der bedre enn på Grand?

– Ja, skjønt Grand hadde sin sjarm også. Jeg spiste en god middag der, med skrei som hovedrett.

Så begynner han å le.

– Rosa torsk var virkelig en opplevelse! De hadde lyst opp spisesalen med rosa spotter. Det var litt 70-talls. Men skreien var perfekt stekt med en deilig ertepuré.

Per A. Borglund har drevet Mat fra Norge i sju år.

– For å bli tatt på alvor, må jeg være klin ærlig. Er ting dårlig, må jeg skrive det. Men Larvik var en positiv opplevelse, avslutter han.

Artikkeltags