Kristine havnet midt i togkaoset: – Vi burde fått bedre informasjon

KAOS: Kristine måtte ta tog, buss, taxi og tog igjen for å komme seg til Larvik.

KAOS: Kristine måtte ta tog, buss, taxi og tog igjen for å komme seg til Larvik. Foto:

Av og

Togkaoset på Vestfoldbanen tirsdag har påvirket mange reisende. For Kristine Aas Ruud ble det litt av en av-og-på-igjen reise da hun skulle fra Skøyen til Larvik.

DEL

Kristine Aas Ruud fikk merke togkaoset som har pågått på vestfoldbanen i dag. En togtur fra Skøyen til Larvik endte med tog, buss, taxi og en times forsinkelse til besteforeldrene i Larvik.

– For meg var det ikke så ille, men for dem som skulle rekke noe var nok hele situasjonen ganske så irriterende, forteller hun.

LES OGSÅ: Problemer på Vestfoldbanen: NSB er oppgitt over Bane Nors gjentatte forsinkelser i arbeidet

Savner informasjon

Klokken 09:45 i morges skulle Kristine ta toget fra Skøyen til Larvik. Allerede her ble reisen forsinket da toget ikke kom til rett tid.

– Jeg tok toget og ble satt av på Skoppum. Der fikk jeg beskjed om at det var buss-for-tog mellom Skoppum og Sandefjord. Bussen måtte sette oss av i Holmestrand, siden det var flere passasjerer på bussen som måtte rekke et fly på Torp. Derfor måtte de kjøre rett til flyplassen og sette av oss som skulle andre steder.

På Holmestrand fikk Kristine og passasjerene som skulle videre med tog beskjed om at det skulle bli satt opp taxi til Sandefjord.

– Men vi fikk ikke vite når de kom. De sa bare at de holdt på å bestille. Da taxiene endelig kom, var det for få og flere måtte vente til nye taxier var ledige.

Etter en taxitur fra Holmestrand til Sandefjord kunne Kristine ta toget den siste strekningen til Larvik og til besteforeldrene sine.

– Jeg hadde ikke noe jeg skulle rekke, så det gjorde ikke meg stort at jeg kom fram en time senere enn det jeg egentlig skulle. De som hadde det travelt synes nok det var mye mer irriterende enn det jeg gjorde.

– Det jeg synes kunne blitt gjort annerledes er at vi burde fått bedre informasjon. Jeg viste ærlig talt ikke når jeg kom til å være fremme i Larvik og fra Holmestrand var det veldig lite opplysning om hva som kom til å skje veien videre.

LES OGSÅ: Bussjåfør på villspor – fant ikke Larvik

– Forsøker å finne beste løsning for de fleste

Problemene på Vestfoldbanen er som følger av arbeid med å bytte en sporveksel. Byttet gikk ikke som planlagt i natt og ble oppdaget ved en kontroll før morgentogene skulle gå.

Bane NOR melder at strekningen mellom Skoppum og Sandefjord ikke blir klar til ettermiddagstrafikken.

Kommunikasjonsrådgiver i NSB, Håkon Myhre forteller at siste melding fra Bane NOR er at arbeidet skal være ferdig til klokken 18:00 i kveld.

– I mellomtiden har vi jobbet, og jobber fortsatt med, løsninger for at folk skal få kommet seg dit de skal. 

Myhre forteller også at Kristine beklageligvis endte i en mellomfase når det kom til organiseringen av buss-for-tog.

– Vi forsøker å finne løsninger som er til det beste for de fleste og her havnet hun dessverre i en mellomfase. På Skoppum er det begrenset hvor mange busser man får til stasjonen og det ble dessverre for få busser der.

– Vi fortsetter å jobbe med å finne de beste løsningene for folket fram til Bane NOR melder fra om at arbeidet på strekningen er utført. Det er en lei situasjon og NSB ønsker det ikke slik, avslutter Håkon Myhre.

Flere avganger innstilt

NSB er sterkt kritisk til hvordan Bane Nor håndterer arbeidet på de ulike strekningene på Østlandet. Senest fredag var konsernsjef Geir Isaksen ute og ga Bane Nor kritikk fordi de reisende stadig blir rammet av forsinkelser som skyldes Bane Nors arbeid.

NSB krever at politikerne bevilger mer penger til vedlikehold framfor å prioritere nye strekninger, og har innkalt Bane Nor til et krisemøte kommende torsdag.

På NSBs hjemmesider er nå flere avganger utover formiddagen innstilt både fra Sandefjord og Skoppum.

– Toget er innstilt mellom Sandefjord og Skoppum. Vi organiserer busstransport på den innstilte strekningen, melder NSB på sine nettsider.

Bane Nors arbeid på Vestfoldbanen, på strekningen Skoppum-Sandefjord, som har pågått gjennom hele helgen, ble ikke ferdig til avtalt tid tirsdag.

LES OGSÅ: (+) – Vi får jo ingen informasjon!

Strekningen skulle åpne i god tid til første morgentog, men Vestfoldbanen var fortsatt stengt da de reisende ankom, og det var ikke hele problemet:

– Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Det er dessverre få tilgjengelige busser/taxier i øyeblikket. Vi ber passasjerer om å vurdere andre transportmidler, skriver NSB på sine hjemmesider tirsdag morgen.

Artikkeltags