Kjørte i narkorus – ble tatt – gjorde det samme en måned senere

Artikkelen er over 2 år gammel

Mannen ble først tatt i Larvik, så i Porsgrunn. Mente han ikke visste pillene inneholdt narkotika.

DEL

En mann i 40-årene fra Skien er dømt av Larvik tingrett for å ha kjørt bil under påvirkninga av amfetamin og metamfetamin ved to anledninger i fjor.

LES OGSÅ: Her fikk 10 bilister bot på to timer

Amfetamin og metamfetamin

Den første hendelsen fant sted i Larvik. Da ble han stoppet av politiet i Tveidalsveien for å ha holdt litt for høy fart.

På bakgrunn av en tegn- og symptomtest foretatt av politiet ble det besluttet å ta blodprøve. Blodprøven viste en konsentrasjon av amfetamin og metamfetamin som hver for seg lå over straffbarhetsgrensen på 0,2 promille.

Mannen forklarte i retten at han hadde fått tabletter av en bekjent for smerter i beinet og ble fortalt at dette var det smertestillende middelet Tramadol.

LES OGSÅ: Røykte hasj i Tyskland – ble tatt i Larvik

Tatt en måned senere

Omtrent en måned senere ble samme person stoppet av politiet i Porsgrunn. Også denne gangen var mannen ruset på amfetamin og metamfetamin.

Mannen hadde brukt de samme pillene som han hadde fått av samme person. Mannen erkjente ikke straffskyld og mente at han ikke var kjent med at pillene inneholdt amfetamin og metamfetamin.

Retten festet ikke lit til mannens forklaring da han om lag en måned tidligere ble stoppet og gjort kjent med at pillene inneholdt narkotika.

Dommen fra Larvik tingrett lyder på 30 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. Han måtte også betale en bot på 5.000 kroner og mistet førerretten i ett år.

Artikkeltags