Lions-klubben feirer 30 år og gir bort penger: – Det er flott at pengene våre kan gå til noe så positivt

GIR BORT: Når Lions Larvik/Farris feirer 30 år, gir de bort en sjekk på 15.000 kroner til barnevernet i Larvik. Her er det Greta Hvaara og Kari Dahle Halvorsen fra Lions som omkranser leder for barnevernet i Larvik, Hanne Jaerson.

GIR BORT: Når Lions Larvik/Farris feirer 30 år, gir de bort en sjekk på 15.000 kroner til barnevernet i Larvik. Her er det Greta Hvaara og Kari Dahle Halvorsen fra Lions som omkranser leder for barnevernet i Larvik, Hanne Jaerson. Foto:

– Disse pengene vil vi bruke til å utdanne kursledere for ungdom med erfaring fra å bo i fosterhjem og institusjon. De er viktige ressurser, sier Hanne Jaerson, som er leder for barnevernet i Larvik.

DEL

De kommer til barnevernet i Feyersgate med en stor sjekk, Kari Dahle Halvorsen og Greta Hvaara fra Lions klubb Larvik/Farris.

– I år fyller vi 30 år, og vi er så glade for å kunne gi penger til barnevernet. Penger vi har samlet inn ved hjelp av loddsalg, sier Kari som er president i klubben.

15.000 kroner overrekker de til Hanne Jaerson, som smiler bredt.

– Dere har sponset oss før, og da gikk pengene til å kurse ungdom som har vært på institusjon eller i fosterhjem hos oss, forteller hun og legger til:

– Barn som har vært i fosterhjem kan lett tenke at bakgrunnen deres bare er en hemsko. Men de har jo fått med seg en erfaring, som vi tenker er en viktig ressurs som de kan ta med seg videre. De har lært å bevege seg mellom to vidt ulike kulturer, sitt eget hjem og hos fosterfamilien eller institusjon.

Akkurat det har de villet formidle til flere ungdommer som har vært i systemet hos barnevernet i Larvik.

– Det er flott at pengene våre kan gå til noe så positivt, smiler Greta Hvaara, som har vært med i Lions siden klubben startet opp for 30 år siden.

Skal utdanne kursledere

Kurset Lions har vært med på å sponse, har vært en pilot for ungdom mellom 16 og 18 år.

– Siden dere sponset det kurset, synes jeg det er naturlig at disse pengene kan gå til et oppfølgingsprosjekt, sier Hanne Jaerson.

De planlegger nemlig å utdanne og sertifisere nye kursledere blant ungdommene som har barnevernserfaring.

– Vi vil lære opp unge som har vært i systemet vårt, i fosterhjem eller institusjon, til å bli kursledere selv. «Yes, we can!» kaller vi kurset som er utviklet her i Larvik i samarbeid med Larvik Læringssenter og barnevernsproffer, forteller Hanne, og legger til:

– Der har vi fokus på ressurser og styrking av de unges selvbilde. Å se på muligheter framfor begrensninger.

– Skal de nysertifiserte kurslederne igjen holde det kurset som skal fokusere på ressursene barnevernsbarn har?

– Ja, det er tanken. Vi mener at kursholderne som har samme bakgrunn, kan være gode rollemodeller med egne erfaringer, som igjen er viktig å ta med seg i møte med ungdommene som kommer på kurset, sier Hanne.

– Dette er flott altså, utbryter Greta.

Hun og Kari forteller at Lions har fokus på å forebygge, og er glade for at pengene deres vil gå til noe positivt for barn som har opplevd å bli plassert i fosterhjem eller på institusjon. Og 15. mars feirer klubben 30-års jubileum på Hotel Wassilioff.

Artikkeltags