– Jeg er opptatt av at ungdommene skal føle seg trygge når de er på Stavernfestivalen, sier 21-åringen.

Williams forteller at det vil være både profesjonelle vakter og et privat legefirma inne på festivalområdet.

– Men utenfor, når festivalen er slutt for kvelden, der ønsker jeg at det skal være noen voksne som passer på at ungdommer ikke sovner i grøfta eller blir filmet dersom de har drukket for mye, sier han.

– Vi har natteravner i Stavern på sommeren. Det er gjerne foreldre som vil være med på å gjøre natta tryggere for ungdommene, sier Tone som er leder for Frivilligsentralen i Larvik.

For selv om det er vakter og politi utenfor festivalen også, tenker Williams at terskelen er ganske høy for at ungdommer tør å oppsøke dem.

– Natteravner er jo helt vanlige voksne mennesker. De bærer gule vester, så de synes, og jeg tror det er lettere for ungdom å gå bort til dem og be om hjelp, sier han.

For eksempel hvis kameraten er blitt for full, eller at de ikke helt vet hvordan de skal komme seg hjem.

Trygge voksne

– Jeg har inntrykk av at den nye musikkstrategien til festivalen gjør at det ikke er så mange voksne på Stavernfestivalen lenger, sier Tone. Derfor er det kanskje et ekstra behov for voksne nattravner.

– Nå håper jeg at en god del voksne kan tenke seg å gå natteravn fra torsdag 12. juli til lørdag 14. juli, sier Wiliams, og fortsetter:

– Det er tiden etter festivalen jeg er opptatt av. Folk begynner gjerne å gå hjem fra rundt midnatt. Så hvis noen kan tenke seg å møte opp fra klokka elleve på kvelden til to på natta, er det flott.

Han understreker at det er frivillig, men at de som melder seg skal få et telt å hvile i, samt så masse kaffe og kjeks de ønsker.

Ikke skjenk mindreårige

Williams forteller at Stavernfestivalen vil være ekstra nøye med alkoholsalget inne på området for å unngå at folk drikker for mye.

– Det er straffbart å lange alkohol til mindreårige, jeg tror mange ikke er klar over det, understreker Tone.

Williams nikker. Han ber innstendig om at folk ikke skjenker dem som er under 18 år.

– Jeg bryr meg, helt personlig, om de ungdommene som kommer. Og jeg vil gjøre mitt beste for å gi dem trygghet, sier Williams.

Har du lyst til å gå natteravn 12. til 14. juli, kan du: Ta kontakt med Frivilligsentralen, enten på Facebook eller på telefonnummer: 982 31 593 eller til Williams på telefon: 473 74 399.