Da ØP snakket med politiet i Larvik for snart to uker siden, jobbet de med å finne ut av identiteten til to personer som gikk i samme retning som offeret i samme tidsrom. Nå skal Åsted Norge og deres publikum hjelpe politiet i Larvik med å løse saken.

– Det er en oppsiktsvekkende sak, i den forstand at det er et ganske brutalt overfall, sier redaksjonsleder Erik Molland i Åsted Norge.

Kan bidra til å løse saken

I programmet ble det vist bilder og video fra overvåkningskameraer der to personer er tydlige. Det er disse to personene som er hovedmistenkte i saken. Åsted Norge har også intervjuet 44-åringen som ble overfalt.

– Vi har snakket med mannen og politiet. Det er et innslag der vi setter stort fokus på saken, også med en ekspertprat rundt saken, sier Molland.

Redaksjonslederen har tro på at programmet kan hjelpe politiet med å finne ut av hvem som utførte gjerningen, og viser til en lignende sak i Lørenskog. Her ble gjerningsmannen tatt etter at saken ble tatt opp i sendingen.

– Vi får ofte inn tips som løser mange av sakene i sendingene våre. Vi får tips inn direkte til redaksjonen, i forbindelse med sendingene. I tillegg får politiet inn mange tips fra vårt publikum.

 

Viser overvåkningsbilder

Krimsjefen i Larvik, Knut Vidar Vittersø, sa til ØP tidligere at etterforskning var godt i gang og at de jobbet ut ifra overvåkningsbildene fra et kamera i nærheten av stedet der overfallet skjedde.

– Overvåkningsbildene viser to personer som går i retning av stedet kort tid før volden skjedde.

I programmet kommer det fram at de to mistenkte ble fanget opp på kamera da de var inne på Bedehuset, og da de går forbi Circle K på Torstrand.

Det har tidligere blitt opplyst om at det skal være vanskelig for politiet i Larvik å identifisere personene i overvåkningsbildene, men i kveldens sending ble bildene vist offentligheten for aller første gang.

Her er lenke til saken hos TV2, med bilde av de to mistenkte.

I programmet ble også politiinspektør Magnar Pedersen intervjuet. Han var tydelig på at de to mennene er mistenkte, og at politiet er svært opptatt av å finne gjerningspersonene. Det blir også antydet i programmet at det kan være snakk om at de to mennene ikke nødvendigvis bor i Larvik.

Mot slutten av programmet opplyser politiet i studio at det har kommet inn tips som kan lede politiet nærmere de to mistenkte.

Mange oppklarte saker

Åsted Norge har siden starten for halvannet år siden bidratt til oppklaring av en rekke saker, og svært mange TV-seere benker seg for å se TV 2-programmet hver mandag.

Bredden i temaene er også stor, fra uoppklarte saker som innbrudd hos urmakere rundt om i landet, voldshendelser og som i dette tilfellet uoppklarte overfall.

I svært mange tilfeller har det altså som en følge av programmet dukket opp nye tips. Et eventuelt innslag om denne hendelsen vil forhåpentligvis også kunne gi nye opplysninger, som kan bidra med å identifisere gjerningsmennene.